Donald Duck 12 provincies postset - Postzegelblog

Donald Duck 12 provincies postset

13

Na de uitverkochte Friesland editie van het vrolijke weekblad komt Donald Duck nu ook met 12 postsets, voor elke provincie een. In de set zitten drie ansichtkaarten met bijbehorende postzegels. Donald Duck weekblad bestaat dit jaar 60 jaar en viert dit 12 maanden lang in de Nederlandse provincies.

De unieke postsets zijn speciaal ontworpen voor PostNL. Elke maand verschijnt er een andere provincie. Vanaf deze week is de eerste provincie te koop: Friesland. De serie is gemaakt in het kader van het 60-jarig jubileum van Donald Duck weekblad. Speciaal voor dit jubileum verlaat de vrolijke eend voor het eerst Duckstad en bezoekt hij iedere maand een andere provincie.

Helemaal uitverkocht

Het Hollandse jubileumfeest is nu ook opgeluisterd met deze unieke postserie. “Gezien het feit dat de Friesland editie van het weekblad, nu twee weken geleden, binnen een paar dagen helemaal uitverkocht was, zullen deze Friese kaarten en zegels ook wel enorm in trek zijn,” aldus Thom Roep, hoofdredacteur van het vrolijke weekblad.

Succesvolle samenwerking

PostNL en Donald Duck weekblad hebben al eerder succesvol samengewerkt. In 2009 was de eerste Donald Duck serie te koop, met als thema ‘75 jaar Donald Duck als filmster’. Hiervan werden er maar liefst 50.000 verkocht. De vrolijke Donald Duck provincieserie is vanaf deze week te koop voor €4,95 bij de de Bruna-vestigingen, de reguliere handel en via www.collectclub.nl.

Ansichtkaarten Friesland

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland DisneyNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (13) Schrijf een reactie

 • spaarpostzegel op 6 februari 2012 om 10:41

  Het is allemaal even leuk ,maar zolang er niets van op TV komt zal de jeugd verstoken blijven van dit soort produkten .Wil je de jeugd binnenhalen voor een geweldige leuke hobby dan zal je dit soort zegels via de super moeten aanbieden (zie de geweldige aktie met de muppets van AH) vervang je dit door postzegels die je ook nog kunt gebruiken dan pak je 100 duizenden mensen in één klap.Maar het is met alles je moet wel willen !De jeugd wil ermee bezig zijn zo,n setje koop je of krijg je kado en wat doe je ermee leuk en in de la en wachten op de volgende set .Dit alles heeft niets met filateie van doen maar met geld binnenhalen van de uitgever die horende en ziende blind is voor betere akties.Wat de jeugd wil is bekend zie de pokémon en voetbal plaatjes. Verzamelen ,ruilen ,inplakken ,opbergen in leuk uitziende systemen ,zelf Tshirt waren te koop van pokémon .Het heeft geen zin als supers elkaar na apen zo,n c1000en Plus slaan de plank volledig mis en spenderen 100 duizenden euro,s in een verzadigde markt .Met voetbalplaatjes kom je op het juiste moment bij een EK of WK en dan kan je een hoos verwachten .Ik ben er van overtuigd dat er een enorme toeloop zal komen als Harry van AH of het personeel van Plus met een postzegelalbumpje aan de slag gaat en met humor de mensen aan het verzamelen krijgt!

 • Marcel Vos op 6 februari 2012 om 20:33

  Ik ben er helemaal mee eens.

  Wil je de jeugd eigenlijk leren de postzegels te kennen en te verzamelen zou het anders moeten.

  Ook ik dacht aan zo iets via supermarkten en het is een heel goed idee van je zo’n postzegel albumpje met een leuke thema dat hot is.

  het kleine album hoeft dan ook niet het traditionele te zijn maar het vehaal aankleden. Ook een soort strip of leuke uitleg van het onderwerp.

  Laats heb ik een zegel uitgebracht met Dolfje Weerwolfje , dit is een sticker aktie bij de Boni , Deen en nog een ander.
  Dat loopt altijd en zo een postzegel is leuk er bij dacht ik.

  De bedoeling was deze onder de jeugd te brengen. Ik heb dus ook al wel deze stickerzakjes + een velletje aangeboden voor de kostprijs.

  Ik hoop dan dat die zegels ook bij die jeugd komt van kijk eens ik heb er een postzegel van.

  PostNL en een supermarkt zouden best eens daar over na kunnen denken.

 • paul op 6 februari 2012 om 21:32

  Grappig: Vos brengt zegel met wolfje uit.
  Voor de thematische verzamelaar een must, dubbele waarde: 2 dieren

 • Cees Prins op 6 februari 2012 om 21:42

  @Paul,
  Beter een wolfje dan kippen..;-)

 • Marcel Vos op 6 februari 2012 om 21:58

  Mag geen kip meer aanraken.

  Heb voor mijn leven voorwaardelijk gekregen.

  Dan maar Wolfjes pesten.

 • J.S. op 6 februari 2012 om 22:09

  Lia,

  Kun je wat druktechnische informatie verstrekken en bijvoorbeeld de oplagegegevens?

 • Albert Haan op 7 februari 2012 om 02:34

  Post NL en AH leuk idee om postzegels te promoten.
  Binnenkort maakt PostNL reclame voor de AH postzegel.
  Er moet dan van AH wat tegenover staan, Postzegels promoten!!!! ja toch.
  Geef albums en postzegels weg bij boodschappen! Leuk toch.
  Denk er eens over na.

 • aadb op 7 februari 2012 om 12:15

  Het is allemaal even leuk ,maar zolang er niets van op TV komt zal de jeugd verstoken blijven van dit soort produkten .Wil je de jeugd binnenhalen voor een geweldige leuke hobby dan zal je dit soort zegels via de super moeten aanbieden (zie de geweldige aktie met de muppets van AH) vervang je dit door postzegels die je ook nog kunt gebruiken dan pak je 100 duizenden mensen in één klap.Maar het is met alles je moet wel willen !De jeugd wil ermee bezig zijn zo,n setje koop je of krijg je kado en wat doe je ermee leuk en in de la en wachten op de volgende set .Dit alles heeft niets met filateie van doen maar met geld binnenhalen van de uitgever die horende en ziende blind is voor betere akties.Wat de jeugd wil is bekend zie de pokémon en voetbal plaatjes. Verzamelen ,ruilen ,inplakken ,opbergen in leuk uitziende systemen ,zelf Tshirt waren te koop van pokémon .Het heeft geen zin als supers elkaar na apen zo,n c1000en Plus slaan de plank volledig mis en spenderen 100 duizenden euro,s in een verzadigde markt .Met voetbalplaatjes kom je op het juiste moment bij een EK of WK en dan kan je een hoos verwachten .Ik ben er van overtuigd dat er een enorme toeloop zal komen als Harry van AH of het personeel van Plus met een postzegelalbumpje aan de slag gaat en met humor de mensen aan het verzamelen krijgt!

 • Marcel Vos op 7 februari 2012 om 17:05

  Je zuld niet iedereen aan het postzegels verzamelen krijgen met de aktie , vaak de minderheid. Maar daar gaat het om, de juiste personen die er gevoel voor hebben er uit halen

  De bedoeling is het verzamelen van postzegels levend houden.

 • Marian v d Vooren op 12 februari 2012 om 19:08

  Ik vind het een geweldig idee ,om via de supermakt postzegels bij kinderen onder de aandacht te brengen.
  Kijk bij onze zuiderburen Belgié ,die hebben heel leuke zegels voor kinderen.
  Dat moet bij ons toch ook kunnen.
  Vraag na of er in Belgié meer kinderen verzamelen,voor hier vanalles overhoop gehaald word.
  Marian.

 • spaarpostzegel op 12 februari 2012 om 19:29

  Marian,@ je hoeft niets overhoop te halen de kinderen zullen in navolging van de voetbalplaatjes ,muppets,wuffy,s flippo,s etc op schoolpleinen met de zegels aan de gang gaan .Ruil middagen kunnen georganiseerd worden en mocht een en ander overwaaien dan plakken we de spullen op onze post ,en hebben we zelf geen post dan verkopen we de zegels aan de handel die ze op hun post gaan gebruiken .Het is het ei van columbus maar ja welke zich grootgrutter noemende super stapt in dit plan .Als ze zeggen dat ze op de kleintjes passsen moeten ze deze ook bezig houden toch!!

 • Cees Prins op 12 februari 2012 om 19:29

  Allemaal van dit soort zegels?
  http://stampsandchickenthings.blogspot.com/

 • spaarpostzegel op 12 februari 2012 om 20:01

  Cees@ Het zal mij worst zijn als de jeugd maar aan de gang gaat . Ik zie de simpel opgezette kippenzegel albumpjes al over de toonbank gaan .De supers krijgen de kip met gouden eieren op een presenteerblaadje aangeboden,misschien wil met niet op eieren lopen en gaat men voor 1/2 ei ipv een lege dop en kiezen ze eieren voor hun geld ..Ze zullen niet de gebraden haan uithangen maar in één keer zeggen kip ik heb je .Laat ze er maar als de kippen bij zijn anders zijn er andere kapers(kippen die ze te vlug af zijn .

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)