Postcrossing: 10 miljoen kaarten de wereld over - Postzegelblog

Postcrossing: 10 miljoen kaarten de wereld over

4

Op 27 januari 2012 werd de 10 miljoenste ansichtkaart geregistreerd bij Postcrossing. De kaart was verstuurd vanuit Japan en had 9 dagen nodig om de geadresseerde in Duitsland te bereiken. Postcrossing groeit hard, maar maakte met name in het afgelopen anderhalf jaar een explosieve groei door.


De feestkaart die verstuurd werd, staat hieronder afgebeeld.


De ondertiteling van deze grappige kaart zou kunnen zijn “respect voor de heilige koe”.

De organisatie van het Postcrossing project heeft ook een grafiek vrijgegeven, waarin het aantal verstuurde kaarten is weergegeven als functie van de tijd.


De 10-miljoen-mijlpaal is bereikt in ruim 6 jaar. Maar wat nog meer in het oog springt is dat de laatste 5 miljoen kaarten zijn verstuurd in een periode van slechts 18 maanden. De grafiek laat duidelijk zien dat er een sterk groeiende belangstelling is voor deze hobby.

Om een inzicht te geven in de huidige (wereldwijde) situatie, hier nog enkele sprekende getallen.

Er zijn op dit moment ruim 284.000 geregistreerde deelnemers afkomstig uit 202 verschillende landen. De lijst wordt aangevoerd door de USA met 38.000 deelnemers, gevolgd door Rusland met ongeveer 30.000.  Daarna komt China met 25.000 actieve leden en dan, jawel (!), Nederland met 21.000 deelnemers. De Nederlanders hebben tot dusverre in totaal ruim 900 duizend kaarten verstuurd.

Meer details zijn te vinden op de website van Postcrossing.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 2,50 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (4) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)