Nieuw Zeelandse 'Teddybeervergissing' - Postzegelblog

Nieuw Zeelandse ‘Teddybeervergissing’

5

Een bekend bedrijf dat online postzegels verkoopt, laat dit jaar een serie van 24 Nederlandse postzegels vervaardigen met daarop afbeeldingen van bijzondere postzegels. Als u bv tussen 16 en 31 januari bij dat bedrijf een bestelling plaatst, ontvangt u gratis een postzegel met de Nieuw Zeelandse ‘Teddybeer vergissing.’ Hoe zat dat ook al weer?

In 1996 verschenen in Nieuw Zeeland twee ‘Children’s Health’ postzegels met de afbeelding van een baby in een kinderzitje achter in de auto. Naast het kind is een teddybeer zichtbaar die zit vastgegespt in de veiligheidsgordel. Hieruit kan worden afgeleid dat het kind zich op de achterbank bevindt met het gezicht in de rijrichting. Dat is niet toegestaan in Nieuw Zeeland en dus werden de zegels aangemerkt als ‘gevaarlijk’ wegens hun mogelijk verkeerde invloed op het gedrag van de mensen. Om die reden werden ze uit de handel genomen en vervangen door exemplaren zónder teddybeer. Inmiddels waren al enkele honderden ‘foutdrukken’ over de toonbank gegaan en die zijn nu dus erg schaars. Een hoekblokje met zes zegels bracht op een veiling meer dan € 5000,- op. Als u bereid bent zo’n slordige € 600,- neer te tellen is een enkel gegomd exemplaar nog wel te krijgen, maar de zelfklevende versie is nog veel zeldzamer en als u die tegenkomt, zal de knip dus nog heel wat verder open moeten. De gewone zegels, zonder teddybeer, vindt u in Scott met de Nrs. #B151/2 en de ‘Teddybeer’ vergissingen met de Nrs. #B154/5.

Dit artikel komt uit het februarinummer van het blad Filadelfia van de Vereniging van Postzegelverzamelaars Delft (pdf, 389 kB).

Maandelijkse bijeenkomst

Datum: dinsdag 7 februari 2012
Plaats: Buurthuis, Rotterdamseweg 51A
Tijd: 20:15 uur, zaal open: 19:15 uur

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Hans van Muiswinkel is voorzitter van de Vereniging van Postzegelverzamelaars “Delft”. In het maandelijkse orgaan ‘Filadelfia’ dat die vereniging uitgeeft, is een krappe ruimte beschikbaar voor een column, waarin hij zo’n 250 woorden kwijt kan. Die cursiefjes gaan over van alles en nog wat als het maar, zijdelings of rechtstreeks, met de filatelie te maken heeft.

Reacties (5) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)