Het Brits/Chinees Nieuwjaar - Postzegelblog

Het Brits/Chinees Nieuwjaar

2

Het was waarschijnlijk alleen maar een kwestie van tijd voordat ook Groot-Brittannië mee ging doen aan de jaarlijkse zegels voor het Chinees Nieuwjaar. Dit jaar sluiten ze zich voor het eerst aan bij de lange rij landen die dit al jaren doen. Al is het nog niet van harte. Er komt geen echte zegel of serie uit, maar een zogenaamd ‘Smilers’ vel, zeg maar de Britse versie van de persoonlijke postzegel.

Het is wel een kleurrijk geheel. Het vel bestaat uit 20 eersteklaszegels met daarop vuurwerk te zien. Dit is een reeds bestaande Smilers zegel uit de ‘Greetings’ reeks. Op tien van de bijbehorende tabs staan diverse draken afgebeeld. Het is ten slotte het jaar van de draak! De draken hebben vijf verschillende kleuren, die staan voor water, hout, vuur, aarde en metaal.

Op de overige tien tabs staan foto’s van Chinees Nieuwjaar vieringen in het land. Links foto’s uit Londen, Birmingham, Cardiff, Glasgow en Sheffield, en rechts foto’s uit Manchester, Belfast, Liverpool, Newcastle en Cambridge.

Het geheel, zo groot als een A4-tje, is toch wel aardig geworden en geeft in elk geval iets meer te zien dan de massa standaard zegeltjes met alleen een draak erop.

Het vel, met zelfklevende zegels en tabs, is gedrukt in offset door Cartor. Datum van uitgifte is 20 januari 2012, en de prijs is £9.50, hetgeen 30 pence (ongeveer 35 ct) boven nominale waarde is.

Op naar de volgende elf zullen we maar zeggen!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Lars op 24 januari 2012 om 16:30

    Ik heb zo’n idee dat al die ‘Chinees Nieuwjaar’ postzegels wereldwijd alleen maar worden uitgegeven in de hoop dat de steeds groter wordende groep van Chinese verzamelaars ze kopen.

  • Arjan op 24 januari 2012 om 17:45

    Dat zou best wel eens kunnen, alhoewel ik denk dat de Chinees Nieuwjaar zegels al populair waren voordat de hausse in Chinese filatelie op gang kwam.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)