Circus Herman Renz-poststempel - Postzegelblog

Circus Herman Renz-poststempel

0

Wist u dat er in 2011 een bijzonder poststempel ter gelegenheid van Circus Renz is verschenen? En wist u dat u van dit stempel nog een afdruk kunt krijgen, wanneer u dat wenst? Haast u zich wel, want de aanvraag moet voor 31 januari worden gedaan!

Zoals inmiddels wel bekend, heeft de Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie toestemming om twee keer per jaar een picturaalstempel aan te vragen via PostNL waarmee Maximumkaarten worden afgestempeld. Het stempel sluit qua onderwerp nauw aan bij de betreffende postzegels en heeft als datum de eerste dag van uitgifte van de postzegels. In het stempel komen daarnaast de elementen van de postzegels terug. In 2011 jaar is er gekozen voor Circus Renz, omdat het circus 100 jaar bestond. Voor deze postzegels was het mogelijk fraaie kaarten te vinden die samen met de postzegel en stempel een kleurrijk geheel vormen als maximumkaart. Op de datum van uitgifte van de zegels stond de circustent in Eindhoven en deze plaatsnaam zien we terugkomen in het stempel.

Een afdruk krijgen?

Van dit stempel kunt u een afdruk krijgen. U stuurt dan correspondentie ter stempeling aan Ronald van der Leeden, Laan van Meerdervoort 870, 2564 KS Den Haag. De te stempelen stukken dienen voorzien te zijn van geldige Nederlandse Postzegels, uitgegeven op of voor 19 september 2011. Vergeet u niet om een gefrankeerde retourenvelop bij te sluiten en stuurt de aanvraag in voor 31 januari 2012.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Kees Verhulst werkt in het dagelijks leven voor de Rijksoverheid. Zijn interesse binnen de filatelie gaat met name uit naar de moderne poststempels vanaf circa 1980.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)