Postzegel Pieterskerk voor oudste inwoner van Leiden - Postzegelblog

Postzegel Pieterskerk voor oudste inwoner van Leiden

3

De Pieterskerk is een van de oudste bouwwerken in het hartje van Leiden. In de nacht van 4 op 5 maart 1512 stortte de toren in om daarna nooit meer herbouwd te worden. Ter herdenking wordt – na 500 jaar – door de Leidsche vereniging van postzegelverzamelaars een speciaal postzegelvelletje uitgegeven. Op de postzegel staat de Pieterskerk met – en zonder – toren. Het eerste postzegelvelletje wordt uitgereikt aan een van de oudste inwoners van Leiden, omdat zij de majestueuze Pieterskerk meer dan 100 jaar heeft kunnen bewonderen.

In verband met de hoge leeftijd van mevrouw M. Langezaal-Timmers – 107 jaar – zal het in besloten kring worden aangeboden door mevr. Frieke Hurkmans, directeur van de Pieterskerk.

Voor belangstellenden is het postzegelvelletje verkrijgbaar tijdens de postzegeltotaaldag op 15 januari 2012 van 10:30 tot 16:00 uur in het verenigingsgebouw van K&G, J.C. de Rijpstraat 29, 2315 WE, te Leiden. Meer informatie  is te vinden op de website van de LVPV.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Nederland Kerken ReligieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)