Filateliebeurs 2012: Op naar Loosdrecht! - Postzegelblog

Filateliebeurs 2012: Op naar Loosdrecht!

1

Het is 2012! Allemaal alsnog de beste wensen. Een jarend terugkerend evenement is de Filateliebeurs in Loosdrecht. Deze keer zal de beurs worden gehouden in het weekend van 27 tot en met 29 januari 2012. Naast een bijzonder poststempel, zullen er ook weer beurspostzegels verschijnen die te koop zijn in de stand van PostNL.


Vorig jaar bezochten ruim 3500 belangstellenden de beurs. Op vrijdagmiddag om 13.00 uur worden de deuren geopend voor het publiek.

De openingstijden zijn:
Vrijdag 27 januari 13.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag 28 januari 10.00 uur – 17.00 uur
Zondag 29 januari 10.00 uur – 16.30 uur

Nieuw is dat De Deutsche Post ook met een stand aanwezig is en ook zal er een Duits speciaal stempel in gebruik zijn. Een afbeelding van dat stempel heb ik nog niet beschikbaar.

In het maandblad Filatelie laat ik in mijn rubriek “Nederlanse Stempels” het verkeerde Nederlandse bijzondere stempel zien dat in Loosdrecht gebruikt zou worden. In het stempel zien we riet en de zogenaamde ‘sigaren’ in het riet. Dit riet komt voor in de rand van één van de beurspostzegelvelletjes. Dit stempel is echter afgekeurd.

Er was geen tijd meer om de afbeelding in het maandblad te vervangen, omdat het blad al bij de drukker lag. Daarom volgt nu het goedgekeurde stempel:

Net als in de voorgaande jaren staat deze beurs ook nu weer in het teken van de gespecialiseerde filatelie. Zo’n vijfentwintig gespecialiseerde verenigingen richten stands in. Bij deze stands geven deze verenigingen uitgebreide informatie over hun activiteiten en kan men zich aanmelden als lid. Zeven van de deelnemende gespecialiseerde verenigingen zullen in tentoonstellingskaders tonen wat en hoe hun leden verzamelen.

Postzegelhandel

De postzegelhandel is – zoals altijd – goed vertegenwoordigd. Met ruim tachtig stands staan zij de verzamelaar ten dienste. Zowel georganiseerde handelaren als niet-georganiseerde handelaren staan samen op de beurs. Naast NVPH-leden zijn ook andere Nederlandse handelaren aanwezig en voorts handelaren uit Duitsland, Zwitserland, Engeland, Frankrijk en België. Gestreefd is naar een zo’n groot mogelijke variatie in het aanbod. Voor iedere verzamelaar is wel iets te vinden.

Ook het Nederlandse Maandblad voor Philatelie is aanwezig. De KNBF Bondsbibliotheek zal met haar servicedienst weer aanwezig zijn met een uitgebreid aanbod van filatelistische literatuur.

De toegang tot de beurs is gratis. Ook parkeren in de omtrek en op het speciale parkeerterrein is kosteloos. Om parkeeroverlast te voorkomen behoren bezoekers de aanwijzingen van de organisatie op te volgen. Het gratis parkeerterrein ligt op enkele minuten lopen van de Pandahallen.

Viering 99ste Filatelistendag

Op zondag 29 januari 2012 zal op de beurs in Loosdrecht de 99ste Filatelistendag worden gehouden. Uitsluitend op deze dag is voor €. 2,00 per stuk de speciale envelop van de 99ste Filatelistendag met speciaal stempel te koop. Van iedere verkochte envelop zal €. 0,50 worden overgemaakt aan Unicef.

Meer informatie over de Filateliedag is te vinden op: www.filateliebeurs.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Kees Verhulst werkt in het dagelijks leven voor de Rijksoverheid. Zijn interesse binnen de filatelie gaat met name uit naar de moderne poststempels vanaf circa 1980.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)