Verras een van de 200.000 eenzame ouderen - Postzegelblog

Verras een van de 200.000 eenzame ouderen

1

Deze week kreeg ik een heel bijzondere mail van het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Of ik ook één van de 25.000 kaartjes naar een eenzame oudere in ons land wilde sturen. Een prachtig initiatief waaraan ik graag meedoe! Toevallig had ik een gesprek met mijn moeder afgelopen weekend over de hoeveelheid aandacht die wij, ik en mijn twee broers, aan haar geven. En even los van de inhoud van dat gesprek, weet ik dat het voor ouderen heel belangrijk is! En wat nu als je geen eigen kinderen hebt, of dat het contact om welke reden dan ook verbroken is?

Maar liefst twintig procent van de 70-plussers (ruim 400.000 senioren) zegt blij te zijn als de feestdagen voorbij zijn, blijkt uit onderzoek van het Ouderenfonds. Veel van hen zijn extreem eenzaam en krijgen met kerst geen bezoek. Juist om die mensen in de donkere dagen een hart onder de riem te steken, start het Ouderenfonds een speciale kaartjesactie.

25.000 kaartjes voor eenzame ouderen

Met de actie “Laat ze niet in de steek” worden betrokken Nederlanders de komende weken opgeroepen om gratis een kaartje te sturen aan de grote groep eenzame ouderen. Dit kan via de Facebookpagina van het Nationaal Ouderenfonds. Ook zonder facebook account kan men meedoen aan de actie. Vervolgens valt er een fysiek kaartje bij de ouderen in de brievenbus. Voor de actie zijn 25.000 kaartjes beschikbaar. De VriendenLoterij doneert per verstuurde kaart 1 euro aan het Nationaal Ouderenfonds. Hierdoor wordt deze actie mogelijk gemaakt.

Het Ouderenfonds hoopt dat de kaartjes niet alleen een lichtpuntje brengen voor de ouderen zelf, ook wil de organisatie de bevolking bewust maken van het grote probleem rondom eenzaamheid. Zo zijn maar liefst 200.000 ouderen in Nederland extreem eenzaam. Zij hebben hooguit eenmaal per maand een sociaal contact.

Door middel van een kort filmpje die op www.facebook.com/ouderenfonds, laat het Ouderenfonds zien dat eenzaamheid echt geen “ver van mijn bed”-show is. Misschien is het wel de buurman op de hoek van de straat, die zijn dagen treurig achter de ramen slijt in de hoop dat er iemand langskomt. Zo blijkt uit een peiling door de VriendenLoterij dat maar liefst 60 procent van de deelnemers niet weet dat er zoveel ouderen zijn, die zich eenzaam voelen. Driekwart geeft aan wel iets te willen doen als het sturen van een kaartje.

De actie is simpel en doeltreffend! Doen jullie ook mee?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)