Verenigde Naties: een enorme verzameling bedreigde dieren - Postzegelblog

Verenigde Naties: een enorme verzameling bedreigde dieren

0

De reeks Bedreigde dieren van de Verenigde Naties begint langzamerhand fors te worden. Op 7 september verscheen de negentiende serie, en opnieuw bestaat ze uit twaalf zegels, drie blokjes van vier: vier zegels van 44c, vier van 1,00 Zwitserse Frank, en vier van € 0,70.Op de vier van 44c: Balispreeuw (Leucopsar rothschildi), Californische condor (Gymnogyps californianus), (Pipile jacutinga) en Mansjoerijnse kraanvogel (Grus japonensis).

Op de Zwitserse waarden: kakapo/een papegaaiachtige (Strigops habroptilus), Himalaja glansfazant (Lophophorus impejanus), Filipijnse apenarend (Pithecophaga jefferyi) en zwarte ooievaar (Ciconia nigra).

En op de Oostenrijkse zegels van € 0,70: rood voorhoofd kakari (Cyanoramphus novaezelandiae), Europese zeearend (Haliaeetus albicilla), manenduif (Caloenas nicobarica) en palmkakatoe (Probosciger aterrimus).

De zegels zitten ook nog eens weer per vier blokjes in velletjes. Oplagen: 0,44c, 464.000 zegels (29.000 velletjes); 1,00 Zw.fr., 448.000 zegels (28.000 velletjes) en € 0,70, 528.000 zegels (33.000 velletjes).

Nederlandse postzegels met bedreigde dieren?

In de loop der jaren heeft Nederland al enkele natuurseries uitgegeven, zoals Roofvogel (’95).

En de Jaargetijden (’99), De Veluwe (’04), Natuurmonumenten (’05), en niet te vergeten de Zomerzegelseries met o.a. bloemen en weidevogels. Maar echt aan bedreigde dieren in Nederland is echter nog nooit aandacht besteed. Wel werd in 2006 een velletje Bedreigde dieren in den vreemde uitgegeven.

Maar aan dieren in Nederland die op het punt staan uit te sterven is ook op postzegels geen spoor meer te bekennen. Denk in dit verband aan de korhoen, waarvan er volgens het jongste blad van Natuurmonumenten, Natuur, nog maar vier paartjes in Nederland zijn.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland Verenigde Naties VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.