Duitsland: alles van september tot eind 2011 - Postzegelblog

Duitsland: alles van september tot eind 2011

1

Samen met Roemenië heeft Duitsland 15 september een gemeenschappelijke zegel uitgegeven waarop Kirchenburg von Birthälm, dat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Waarden: Duitsland 75c, Roemenië 3,00 l. Dit is de 20e Duitse Werelderfgoedzegel; de vorige was samen met Japan. Bijzonder is dat Kirchenburg nog slechts negentig inwoners telt.

Joint issue Duitsland-Roemenië

Hamburger Elbtunnel en Für uns Kinder

Verder verscheen 16 september een 55c-zegel waarmee het 100-jarig bestaan van de Hamburger Elbtunnel postaal wordt gevierd; en de jaarlijkse zegel Für uns Kinder, 55c, kindertekening van een aquarium.

Uitvindingen op nieuwe Duitse reeks

Op13 oktober begon Duitsland met een reeks ’In Deutschland zuhause-Einfallsreichtum’’ waarop uitvindingen worden geëtaleerd. Op een 45c-zegel de thermosfles, curryworst en het theezakje; op een zegel van 55c de grammofoon, bandopnameapparaat en MP-3-speler.

Alte Pinakothek en rouwzegel

De 175-jarige Alte Pinakothek in München staat op een zegel van 145c en er is een nieuwe rouwzegel (55c) uitgegeven waarop een aronskelk.

Kerstzegels Duitsland

De laatste Duitse zegels 2011 verschenen 10 november: twee kerstzegels met glas-in-loodramen (45+20, de Heilige Maarten; 55+25, de Heilige Sint Nikolaas).

Emil Wiechert en nieuwe Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

En aan de 150e geboortedag van de fysicus en seismoloog Emil Wiechert (1861-1928) werd een 90c-zegel gewijd. En naar aanleiding van het feit dat 50 jaar geleden de nieuwe Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche werd ingewijd  verscheen een 55c-zegel.

50 jaar bisschoppelijke actie Adveniat

En als laatste nog een 55c-zegel ter gelegenheid van 50 jaar bisschoppelijke actie Adveniat.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Roemenië Gemeenschappelijke uitgiften UNESCONieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.