Liechtenstein schaart zich in rij 50 jaar WNF - Postzegelblog

Liechtenstein schaart zich in rij 50 jaar WNF

1

In de rij van postadministraties die de 50-jarige WWF filatelistisch feliciteert heeft Liechtenstein zich 9 september aangesloten met een velletje waarin acht zeshoekige 100 rappen-zegels zitten. Op de zegels afbeeldingen van met uitsterven bedreigde vogels; tevens op elke zegel het WWF-logo.


50 jaar WNF, Liechtenstein: bedreigde vogels

Afgebeeld worden de volgende vogels: nachtegaal (Luscinia megarhynchos), draaihals (Jynx torquilla), boomvalk (Falco subbuteo), gekraagde roodstaart (Phoenicurus phoenicurus), dwerguil (Glaucidium passerinum), grauwe klauwier (Lanius collurio), wielewaal (Oriolus oriolus) en paapje (Saxicola rubetra). Van elke zegel verscheen ook een maximumkaart. Eerder verschenen WWF-zegels op 11 maart 1976 en 5 juni 1989.

Gemeenschappelijke uitgifte Liechtenstein- Zwitserland

Ter gelegenheid van de kunsttentoonstelling Horizont Schweiz in Vaduz verscheen ook 9 september een gemeenschappelijke uitgave met Zwitserland. Op de zegel, beide in de waarde van 100 rappen, het werk Frucht 07.

Kunstenares Xiao Hui Wang

De beroemde Chinese kunstenares Xiao Hui Wang was 24 uur in Liechtenstein. Tijdens dat verblijf heeft ze talloze foto’s gemaakt waarvan er twee op zegels staan die 9 september werden uitgegeven: Alpenrhein (1,30 Zw.fr.) en Wasserspiegel (3,70 Zw.Fr.).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Liechtenstein Gemeenschappelijke uitgiften VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.