België: filatelie hoog in het vaandel - Postzegelblog

België: filatelie hoog in het vaandel

5

België promoot de filatelie al tientallen jaren met een Jeugdfilatelie-emissie, en daarnaast, zij het incidenteel, met een serie getiteld Promotie van de Filatelie (zo verschenen er bij voorbeeld eind jaren ’80 drie series Rozen en van 1999 t.e.m 2001 series Het Belgische Koningshuis), tevens met zegels gewijd aan tentoonstellingen en De Dag van de Postzegel.

Nieuwe reeks Promotie van de Filatelie

Op 19 september startte weer een reeks Promotie van de Filatelie die nu de schijnwerpers richt op beroemde Belgische stadskernen, te beginnen de Brusselse Grote Markt. In de eerste set, bestaande uit een velletje met vijf zegels in het binnenlandtarief 1, staan beelden van de Torenspits van het Stadhuis en Sint-Michel; huizen: De Sterre, De Zwane en Den Gulden Boom; huizen: De Faem, De Cluyse, De Fortuin, De Windmolen, De Tinnepot, De Heuvel en De Borse; Le Roy d’Espagne, Dee Crywaghen, Den Sack en La Louve; Het Broodhuis. Prijs van het velletje: € 6,10, inclusief € 3,05 om de filatelie te promoten.

Meer postzegels met gebouwen

Nog meer bouwwerken, op 29 augustus verscheen behalve het Kuifjevelletje een velletje met als titel Gerechtsgebouwen gisteren en vandaag. Op velletje en zegels oude en nieuwe justitiegebouwen in Arlon, Gent, Mons, Antwerpen en Charleroi. In het velletje vijf zegels in het binnenlandtarief 2 (€ 6,10).

Gerechtsgebouwen

Velletje Kuifje op het scherm

De Kuifjepostzegels

Belgische Europazegels, het bos

De Belgische Europazegels/Het bos kwamen 19 september uit, twee zegels in een velletje in het buitenlandtarief 3 (€ 5,58) met een vlaamse gaai en een reekalf.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Kuifje StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.