Nummer 100 van Willem, tevens de laatste? - Postzegelblog

Nummer 100 van Willem, tevens de laatste?

4

Vandaag staat mijn 100e bijdrage op dit Postzegelblog. De eerste verscheen op 10 november 2008 en ging over de doodstraf. In zo’n drie jaar tijd dus 100 artikelen geschreven. Geen gek gemiddelde, al zeg ik het zelf. Waar gingen deze bijdragen allemaal over?

Politie

Het grootste gedeelte (de helft) ging over politie gerelateerde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld Interpol. Ik vond het leuk om steeds weer in mijn verzameling politie postzegels te speuren en vanuit een andere invalshoek een artikel samen te stellen.

Leiden

Mijn tweede “liefde” betrof Leiden. Ik schreef over Leidse onderwerpen zoals de Universiteit.

Of over personen die iets met Leiden te maken hadden, zoals Rembrandt die in Leiden is geboren.

Ongeveer 25 bijdragen gingen in totaal over Leiden.

Vakantie

De vakantie inspireerde mij ook steeds weer om wat te schrijven. Dat kon de omgeving zijn, zoals bijvoorbeeld Berlijn,

of omdat ik in de vakantie een boek las over de Ararat.

Filatelie

Ook heb ik ruim 10 keer een bijdrage geschreven over een filatelistisch onderwerp, zoals bijvoorbeeld over Voorbeeldzegels, zoals een “muster”.

Omdat de filatelie mij interesseert, vond ik dat altijd leuk om te doen. Eénmaal liet ik een bijdrage blokkeren (de vervalste koeien) omdat ik niet zeker wist of hier nog copyright voor gold. En om door een artikel in de problemen komen, daar zat ik ook niet op te wachten.

De laatste?

Is dit mijn laatste bijdrage? Voorlopig wel. Ik stop in ieder geval met mijn wekelijkse bijdrage op maandag. Maar ik beloof U: als ik weer eens iets leuks tegen kom, dan laat ik weer wat van mij horen. Voor U ligt er dus de uitdaging om ook eens iets in te sturen.

Vriendelijke groet aan alle trouwe lezers.
Willem.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Tags bij dit artikel

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 14 november 2011 om 09:28

  @Willem, Een dankwoord is hier zeer zeker op zijn plaats! Wat heb jij laten zien dat thematische filatelie veel invalshoeken heeft!

  Zoals je in je laatste artikel opnoemt had je diverse thema’s. En elke keer was ik verrast bij de voorbereiding van het artikel welke invalshoek je nu weer gevonden had.

  Ik denk dat ik niet alleen voor mijzelf spreek, maar juist namens alle lezers van Postzegelblog dat we jouw artikelen heel hard gaan missen! Het was en is een eer om jouw artikelen hier te hebben mogen staan.

  Je gaat aan de slag met het catalogiseren en ordenen van je verzameling. Dat gaat veel tijd en energie kosten en ik wens je dan ook veel succes! Mocht je daarbij nog leuke invalshoeken tegen komen houden we ons hier met zijn allen aanbevolen voor nieuwe artikelen.

  Je oproep aan andere lezers voor artikelen wil ik bij deze van harte onderstrepen! Artikelen zijn ALTIJD welkom!

  Willem, het gaat je HEEL GOED en hopelijk tot snel!

  Lia

 • Jacqueline van der Pas op 14 november 2011 om 15:12

  @Willem, ook ik las je artikelen altijd met veel plezier en zal ze missen. Maar ja, soms moet je keuzes maken , er zitten gewoon te weinig uren in een dag om álles te doen dat leuk is ;-)

  Super dat je de andere lezers aanspoort om eens een verhaal in te sturen. Jij en ik (en alle andere auteurs) weten hoe leuk het is om je eigen schrijfsels terug te lezen op Postzegelblog!

  Veel succes met catalogiseren en ordenen en wie weet tot ziens!

 • Jan van Tellingen op 14 november 2011 om 18:16

  Je verrast me Willem! De woorden van de twee dames kan ik alleen maar onderschrijven. Onze thematische bijdragen zijn door lezers meer dan eens als een voorbeeld genoemd om ook anderen te inspireren. Ik heb van jouw artikelen net zo genoten als Lia & Jacqueline al hebben verwoord. Ik blijf uitkijken naar je volgende bijdrage
  :-). Straks ga je met pensioen, dan heb je niet zoveel meer te doen en dan …. schrijf jij weer wat voor Jan & Alleman.. Het gaat je goed Willem..

 • Albert Haan op 15 november 2011 om 15:12

  Willem ook van uit het zonnige zuiden, veel plezier met je hobby.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)