Belgisch velletje begeleidt Spielbergs Kuifje-film - Postzegelblog

Belgisch velletje begeleidt Spielbergs Kuifje-film

6

Heel even lag Hollywood eind oktober in België, want op 26 oktober had in de Belgische filmtheaters de wereldpremière plaats van de Kuifjefilm van Steven Spielberg en Peter Jackson, bekend van de Lord of the Rings-trilogie. Het is Spielbergs eerste 3-D-film, De Avonturen van Kuifje, die de verhaallijnen verenigt uit Het Geheim van de Eenhoorn en De Schat van Scharlaken Rackham.

Jamie Bell (Billy Elliot) speelt Kuifje en Daniel Craig (James Bond) kruipt in de huid van de snode Scharlaken Rackham. Acteur Levi van Kempen spreekt de stem van Kuifje in voor de Nederlandse versie van de film.

Voor de Belgische bpost is de film natuurlijk een pracht aanleiding om nog eens op zegels de aandacht te vestigen op deze wereldberoemde stripheld. Op 29 augustus verscheen een velletje – een Jeugdfilatelie-emissie – met tien verschillende zegels in het binnenlandtarief 1 (€ 6,10) met als titel Tintin à l’ecran/Kuifje op het scherm.

Postzegels brengen 10 maal Kuifje in beeld

Op de zegels worden in beeld gebracht: Kuifje en de Krab met de Gulden Scharen, animatiefilm, 1947; Kuifje en de Krab met de Gulden Scharen, album, 1941; De Zwarte Rotsen, animatiefilm, 1961; De Zwarte Rotsen, album, 1938; Kuifje en het Geheim van het Gulden Vlies, speelfilm, 1961; Kuifje en de blauwe Sinaasappels, speelfilm, 1964; Kuifje en de Zonnetempel, animatiefilm, 1969; Kuifje en de Zonnetempel, album, 1949; Kuifje en de Blauwe Lotus, animatiefilm, 1991; Kuifje en de Blauwe Lotus, album, 1936.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch België Filmsterren/a> • Kuifje StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.