Zwitserse verscheidenheid: Paul Burkhard, wenszegels en meer - Postzegelblog

Zwitserse verscheidenheid: Paul Burkhard, wenszegels en meer

0

Zwitserland herdenkt 9 september met een portretzegel van 100 rappen de 100e geboortedag van de componist Paul Burkhard (1911-1977), die wereldberoemd is geworden met zijn compositie O mein Papa. Burkhard schreef O mein Papa – over de dood van een geliefde vader die clown was – voor de musical Der Schwarze Hecht, die in april 1939 in première ging.

Het lied, dat in 42 talen werd vertaald, en in 1954 wekenlang in de top van de Amerikaanse hitparade stond, werd door vele artiesten uitgevoerd, onder anderen door The Everley Brothers, Connie Francis, The Beverly Sisters, Eddie Calvert en Lys Assia.

Meer Zwitserse postzegeluitgiften

Meer op 9 september: Lavaux, een van Zwitserlands mooiste panorama’s en sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, wordt in beeld gebracht op een strip van drie 100 rp-zegels.

En er verschijnen vier 100 rp-wenszegels (met trouwringen, wijnglazen, een hartje en een fopspeen).

Daarnaast vier zegels (85, 100, 140 en 190 rp) met werken van gehandicapte artiesten.

En verder nog een joint issue met Liechtenstein (een zegel van 100 rp/idem Liechtenstein), waarop een appel aan een takje.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Liechtenstein Zwitserland Gemeenschappelijke uitgiften SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.