Politie in stripverhalen - Postzegelblog

Politie in stripverhalen

5

Al bladerend door mijn verzameling Politiezegels ontstond het idee om eens te kijken hoeveel zegels er met politie en criminaliteit in stripverhalen voorkomen. Naast Donald Duck kwam ik er nog een aantal tegen en dat viel me niet tegen. Kijkt U even mee?

Walt Disney

In de Walt Disney verhalen zien we zowel Donald Duck, Oma Duck en Micky Mouse op postzegels met politietaken, zoals kinderen helpen met over steken.

Een ander verhaal is het met Goofy. Hij rijdt in zijn maanwagen op de maan en krijgt daar een bekeuring van een agent.


Op een zegel van San Marino zien we de “zware jongen” Boris Boef, een antropomorfe kat, die het vaak met Micky Mouse aan de stok had.

En nu we het toch over criminelen hebben, van de striptekenaar van Kuifje, Berck, pseudoniem van Arthur Berckmans, zien we er hier ook 2, die kennelijk geld geroofd hebben.

Cartoonisten

Ook cartoonisten gebruiken nogal eens politiemensen in hun bedenksels. Op een blokje uit Korea uit een cartoonserie, zien we een politieman rond stappen met zijn fluitje voor de mond.


Ook wel leuk is het blokje van cartoonist Danny Villanueva, waar politiemensen voor de klas staan in de comedy: Hugo, de Sidewalk Vendor.

Dick Tracy

Dick Tracy was een strip die ik vroeger zelf graag las. Dat kwam omdat hij slim was, goed kon vechten en nooit mis schoot. Goede eigenschappen dus van deze Amerikaanse rechercheur.

Guust Flater

In Frankrijk bestaat de strip Gaston Lagaffe, waarvan de Nederlandse vertaling Guust Flater is. Op een postzegelblokje zien we een rood aangelopen agent, die op zijn fluit blaast.

Al met al een aardige score. Kent U nog meer strippende agenten?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Disney Politie StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Jan van Tellingen op 31 oktober 2011 om 13:37

  Hartstikke leuk Willem. Maar met strippende agenten, ga je de verkeerde kant op :-) Natuurlijk weet ik dat je bedoelt: agenten in een stripverhaal. Leuk he –> themaverzamelingen !

 • aadb op 31 oktober 2011 om 15:45

  Geweldig weer zo,n voorbeeld waarin de waarde van de verzameling bepaald wordt door de gene die hem creërd en waar de catalogus waarde of aanschafwaarde totaal niet in beeld komt .Kortom bravo Willem je bent een voorbeeld van hoe het kan en betaalbaar is .

 • Marc37 op 31 oktober 2011 om 16:05

  Willem, Kuifje=Herge pseudoniem voor
  Georges Prosper Remi. En niet Berck, pseudoniem van Arthur Berckmans.
  Die heeft nog nooit Kuifje bedacht en getekend. Maar van de Berck heeft wel Sammy bedacht en getekend. ze zijn altijd
  met zijn tweeën en zijn lijfwachten.
  Ik citeer: ‘De strip gaat over de lijfwachten Sammy en zijn baas Jack Attaway, die in Chicago ten tijde van de drooglegging proberen aan de kost te komen en te overleven’. Bron: Wikipedia. En ze zijn GEEN criminelen, zoals in het artikel staat. Ik heb deze strips ook gelezen. En ze bevatte veel humor. Ik kan het weten, want ik lees veel strips.

 • willem hogendoorn op 31 oktober 2011 om 17:59

  @ Marc37: Bedankt voor de aanvulling/correctie. Ik was op het verkeerde been gezet toen ik las: “hij publiceerde in 1958 in het weekblad Kuifje de strip “Strapontin”. Ja, en dan trek ik de verkeerde conclusie. ;)
  En ik ga Sammy ook maar eens uit de bieb halen.
  Vraag: Spaar jij stripverhalen op postzegels?

 • Henk Verbeek op 1 november 2011 om 13:56

  Ik zag nog een zegel met stripfiguren, waar een politieagent op vookomt. Namelijk van Belgie 2002, Studio Max, nr. 19j, 0,41 €.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)