'0-postzegel' voor 50 jaar Nul-groep - Postzegelblog

‘0-postzegel’ voor 50 jaar Nul-groep

1

50 jaar geleden werd de Nederlandse Nul-beweging opgericht. De werken van de Nul-groep zijn bij uitstek ‘anti-schilderachtig’. Voor het eerst wordt een groot deel ervan tentoongesteld. Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert vanaf 11 september: ‘nul = 0’. Deze tentoonstelling biedt een uitgebreid overzicht met werk van leden van de Nul-groep en internationale geestverwanten. PostNL brengt ter gelegenheid van deze unieke tentoonstelling een postset uit.

Werk van de Nul-groep: anti-schilderkunstig

De Nul-groep bestond tot 1965. De kunstenaars gebruikten in plaats van traditionele materialen als verf en steen veelal industriële materialen. Het werk van Nul kenmerkt zich door monochromie, herhaling, serialiteit en directheid van materiaal.

‘nul = 0’ in het Stedelijk Museum Schiedam

De tentoonstelling ‘nul = 0’ loopt van 11 september 2011 tot 22 januari 2012. Werk van de Nul-kunstenaars Armando, Jan Henderikse, Henk Peeters, Jan Schoonhoven en Herman de Vries is opgesteld in relatie tot dat van kunstenaars van de Duitse ZERO, het Franse Nouveau Réalisme, de Italiaanse Azimuth en de Japanse Gutai-beweging uit de periode 1961-1966. Ruimtelijke installaties, utopische modellen, historische objecten, authentieke films en foto’s tonen de unieke verrichtingen van een ongeëvenaarde internationale avant-garde. In de tentoonstelling wordt speciale aandacht gevestigd op het nooit gerealiseerde, maar inmiddels legendarische project Zero op Zee.

Kunst Nul-groep op de kaarten

Verkoop en geldigheid

De postset is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via het Stedelijk Museum Schiedam, Collect Club in Groningen en via www.postnl.nl/postset . De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Verkoopprijs

De verkoopprijs van elke postset is € 4,95 en bevat 3 postzegels met frankeer aanduiding Nederland 1 en 3 kaarten.

Technische gegevens

Uitgiftedatum: 11 september 2011
Artikelnummer: 710438
Oplage: 2.000
Drukkerij: The Lowe Martin Group, Ottawa

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)