Postzegelschatkist met 139.713 postzegels - Postzegelblog

Postzegelschatkist met 139.713 postzegels

1

Op Postex kan elk jaar geraden worden hoeveel postzegels er ergens in of op zitten. Was dat vorig jaar een fiets, dit jaar betrof het een postzegelschatkist. En het ging dit keer niet om de postzegels erop, maar erin. Vele bezoekers maakte  gebruik van de mogelijkheid om een gratis gokje te wagen. Zij vulden het formulier in waarmee geschat kon worden hoeveel postzegels er in de Schatkist zaten. Het juiste aantal was 139.713.

Het dichtsbij, met 140.000 zegels, kwam Pauline Coppens uit Etten Leur; daarna een tweede plaats voor F.J. Mous uit Hilversum met 135.353 zegels en als derde kwam August Coppens uit de bus met 131.389 zegels. De drie winnaars, die op zondag niet bij de prijsuitreiking aanwezig waren, krijgen hun prijs (een mooi insteekalbum) thuisgestuurd.

De Schatkist met inhoud is gekocht door Mathias Aarts uit Deventer. Hij nam de kist direct in ontvangst.

Aangeleverd door Frans Boeren

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Cor Lindgreen op 22 oktober 2011 om 15:11

    De DAG VAN DE POSTZEGEL 2011 heb ik inmiddels aangeschaft.Wat mij opvalt is dat tweemaal onze landsnaam NEDERLAND wordt vermeld.Ik moest even zoeken naar de waarde aanduiding.Ik ontdekte eenn paar streepjes dat bij nader inzien een uit streepjes bestaande 1 bleek te zijn ook kwam ik een tekentje tege4n dat op de letter L lijkt.Wat mag dit tgekentje betekenen?
    Nog even over de persoonlijke postzegels.Aanvankelijk kon je zegels met afbeelding van je zekf,je hond,je juis en ga zo maar door laten maken.Nu de PTT /tnt/tpg/postnl zelf persoonlijke zegels op de markt brengt kan je niet meer van persoonlijke zegelsw spreken.Ons nationale postbedrijf kan die z.gt.n persoonlijke zegels beter in het officiele uitgifte programma opnemen.Nu heb ik het nog niet eens over de z.g.n prestige boekjes.Al deze,buiten het officiele uitgifte programma uitgegteve4n zegels kan je vergelijken met de bekende VERKADE plaatjes. Je moet heel sterk in je schoenen staan om je niet te laten verleiden deze zegels aan te schaffen.Zie je de normale BIJZONDERE zegels al nauwelijks op de dagelijks post, die persoonlijke zegels al helemaal niet.Zoals al eerder door anderen gesteld is, rinkel alleen maar de kassa bij ons postbedrijf.Boze stemmen beweren zelfs dat bepaalde persoonlijke uitgiften gesponsord worde4n door bedrijven of musea.Ik geloof dat niet,want de ook als persoonlijke zege4l uitgekomen zegel van Sinterklaas zal niet door de armlastige Sint bekostigd zijn.Die zegel is binnenkort weer actueel als de Sint op 5 december verjaart.
    Maar beste mensen,het verzamelen van postzegels blijft een fijne hobby.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)