Groot-Brittannië: diversen 2011 en programma 2012 - Postzegelblog

Groot-Brittannië: diversen 2011 en programma 2012

0

In 1961 kreeg The Royal Shakespeare Company in Stratford-upon-Avon weer een permanent onderkomen. Dit feit, vijftig jaar geleden, was 12 april voor de Britse post aanleiding te onderstrepen met de uitgifte van zes zegels waarop toneelscènes uit Hamlet (1st), The Tempest (66), Henry VI (68), King Lear (76), A Midsummer Night’s Dream (1,00) en Romeo and Juliet (1,10).

Royal Shakespeare Company, Stratford-upon-Avon

Tevens verscheen een velletje met vier zegels (1st, 68, 76 en 1,00) met beelden van voorstellingen in de vier theaters in Stratford-upon-Avon waar de Royal Shakespeare Company door de jaren heen heeft gespeeld.

Huwelijk prins William en Catherine Middleton

Vooruitlopend op het huwelijk van prins William en Catherine Middleton op 29 april verscheen 21 april een velletje met vier zegels (2 x een identieke van 1st en 2 x 1,10) met foto’s van het paar.

Morris & Co – Design Revolution

Op 5 mei heeft Groot-Brittannië met een set van zes zegels (2 x 1st, 2 x 76 en 2 x 1,10) aandacht besteed aan de Design Revolution die 150 jaar geleden door Morris & Co werd ontketend. William Morris ontwierp met zijn partners o.a. revolutionaire behang-, textiel-, tapijtdesigns en glas-en-loodramen waarvan er enkele op de kleurrijke zegels staan. Er verscheen ook een prestigeboekje.

Programma 2012

Groot-Brittannië heeft voor 2012 de volgende emissies gepland: januari, Roald Dahl; februari, deel 6 van Kings & Queens, The House of Windsor, en Her Majesty the Queen’s Diamond Jubilee Definitives, en Britons of Distinction; maart, World of Comics; april, UK A-Z (part 2); Mei, Disigs Classics-Fashion, en Har Majesty the Queen’s Diamond Jubilee; juni, Charles Dickens; juli, and Paralympic Games (Welcome); September, Olympic and Paralympic Games (memories); oktober, World of Dinosaurs, en Space Science; November, Christmas 2012.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.