POSTEX 2011: Voor elke postzegelverzamelaar wat wils - Postzegelblog

POSTEX 2011: Voor elke postzegelverzamelaar wat wils

12

Dit jaar wordt voor de 13e keer de nationale Postzegelshow Postex 2011 georganiseerd. Een groots filatelistisch evenement voor de verzamelaar en het hele gezin. Met een actief kijk-doe-programma met onder andere: Jeugdfilatelie, NVPH-handelarenstands, PostNL verkoop, Dag van de Postzegel, promotiestands van gespecialiseerde filatelisten verenigingen, promotietentoonstelling, postzegelberg voor jeugd, gratis taxaties van verzamelingen en losse postzegels en nog veel meer. Ook voor niet-filatelisten is ruime aandacht zoals een tentoonstelling van Creatief met / door postzegels en tentoonstellingen van motoren en pauwen.

Jubilerende verenigingen

Tijdens POSTEX 2011 vieren de volgende verenigingen hun jubileum:

 • Postzegelverening Griekenland bestaat 45 jaar en viert 150 jaar Griekse postzegels;
 • Nederlandse Vereniging van Aero-Philatelisten “De Vliegende Hollander bestaat 75 jaar en houdt de 50e Dag van de Aerofilatelie;
 • VN-VE Filatelie viert 50-jarig bestaan VN-filatelie;
 • Landelijke Vereniging van Aantekenstrookjesverzamelaars (LVVA) bestaat 25 jaar.

Genoemde verenigingen zijn aanwezig met een eigen tentoonstelling. Op deze tentoonstellingen zijn bijzondere, soms nog niet eerder vertoonde, collecties te zien.

Dag van de Aerofilatelie

Dit jaar wordt de Dag van de Aerofilatelie op POSTEX gehouden met een keur aan verzamelingen op het gebied van de luchtpost. Op zaterdag 15 oktober vindt er een bijeenkomst plaats van de Nederlandse Vereniging van Aero-Philatelisten “De Vliegende Hollander” in het restaurant van de Americahal.

Goedkope postzegels

Dit jaar zullen zoals gebruikelijk weer diverse NVPH-handelaren aanwezig zijn met een groot aantal filatelistische producten, tevens is een aantal semihandelaren aanwezig. De NVPV zal een grote verkoopstand (dubbeltjeshoek) hebben waar u goedkoop postzegels kunt kopen. Wij zijn er van overtuigd dat Postex hierdoor nog aantrekkelijk wordt voor veel verzamelaars.

Veel gratis postzegels

Tijdens POSTEX 2011 zal er weer een enorme postzegelberg beschikbaar zijn. Alle betalende bezoekers mogen daarin naar hartelust snuffelen en er gratis zegels uithalen die zij voor hun verzameling kunnen gebruiken. Iedereen krijgt daar maximaal 60 seconden de tijd voor. In de postzegelberg zullen veel motiefzegels en beslist ook betere postzegels te vinden zijn. Daarnaast ontvangen alle betalende bezoekers in de bezoekerstas ook nog het gebruikelijke zakje met gratis postzegels. Als u dus dit jaar naar POSTEX komt kunt u zeker met veel gratis postzegels huiswaarts keren.

Jeugd

Voor de jeugdige postzegelverzamelaars biedt POSTEX een scala aan mogelijkheden. Zo zijn er spellen, waar punten mee te verzienen zijn voor de jeugdveiling op zaterdagmiddag. Ook kan er naar zegels en ander filatelistisch materiaal worden gezocht in diverse snuffelboeken en dozen. Een clown zorgt voor de vrolijke noot.

Gespecialiseerde verenigingen met promotiestand

Op POSTEX 2011 zijn de volgende gespecialiseerde verenigingen met een uitgebreide promotiestand aanwezig:

 • Studiegroep Zwitserland
 • Studiegroep Velrandbijzonderheden
 • Studiegroep Britannia
 • Po & Po
 • Fiscale Filatelie
 • Nederlandse Vereniging van Postzegelverzamelaars van het Vorstendom Liechtenstein
 • Filatelistische Contactgroep Oost Europa
 • Vereniging voor Tsjechoslowakije Filatelie
 • Contactgroep Frankrijkverzamelaars
 • Filatelistenvereniging Gabriël
 • Filatelisten Vereniging Duitsland
 • Nederlandse Academie voor Filatelie
 • Islamitische Wereld, Al Barid
 • Filatelisten Vereniging Dai Nippon
 • Studiegroep Zuid-West Pacific
 • Nederlandse Vereniging voor Thematische Filatelie (NVTF)
 • Nederlandse Filatelistenvereniging Skandinavië
 • Vereniging voor USA & Canada Filatelie

Uitreiking verenigingsbladprijzen door het maandblad Filatelie

Op zaterdagmiddag 15 oktober wordt bekend gemaakt welk verenigingsblad het afgelopen jaar als het beste is beoordeeld door een vakkundige jury. De hieraan verbonden geldprijs wordt uitgereikt door de voorzitter van het dagelijks bestuur van het maandblad Filatelie.

Verkoop envelop Dag van de Postzegel

Tijdens POSTEX 2011 is de envelop, uitgegeven ter gelegenheid van de Dag van de Postzegel 2011 verkrijgbaar, alsmede exemplaren uit voorgaande jaren.

Verkoopstand PostNL

PostNL is op POSTEX 2011 met een verkoopstand aanwezig, waar u niet alleen de nieuwste uitgiften van Nederland kunt kopen, maar ook de uitgiften van enige tijd geleden en andere zaken als postzegelboekjes, prestigeboekjes etc. Ook zijn er diverse beurspostzegels te verkrijgen.

Extra activiteiten PostNL

PostNL zal dit jaar tijdens Postex een aantal extra activiteiten ontplooien:

 • De mogelijkheid wordt geboden om bij de stand van PostNL je eigen persoonlijke postzegel te maken, dit is de laatste kans om dit te doen op de aanwezige speciale printer;
 • Er is een doorlopende presentatie te zien van het emissieprogramma van 2011;
 • Het uitgifteprogramma van de 1e helft van 2012 wordt bekendgemaakt;
 • Op 14 oktober om 12.30 uur wordt een presentatie gegeven over Druktechnieken door Joh. Enschedé;
 • Op 14 oktober om 13.30 uur wordt een presentatie gegeven over de uitgifte van postzegels met betrekking tot Historische Buitenplaatsen die in 2012 op het programma staat;
 • Er wordt op 15 oktober om 10.30 uur een presentatie gegeven over het onderwerp “Postcrossing”. Op 14 oktober verschijnt hierover een velletje postzegels;
 • Op 14 oktober verschijnt prestigeboekje 37, uitgegeven ter gelegenheid van de Dag van de Postzegel. Het eerste exemplaar wordt direct na de opening van Postex 2011 door een afgevaardigde van PostNL aan de heer Bert van Teylingen, erevoorzitter van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars, overhandigd. Bij de verkoopstand van PostNL is dit bijzondere prestigeboekje verkrijgbaar. En geïnteresseerd in de drie boekjes die er nu uitgegeven zijn, koop ze alledrie voor slechts € 25,-

Postzegelblog

Vele postzegelverzamelaars kennen dit medium van internet en bezoeken de site regelmatig. Tijdens Postex wordt u wegwijs gemaakt in de mogelijkheden die het postzegelblog biedt.

Audio Visueel Centrum

Dagelijks zal er een presentatie zijn in de Matenzaal (eerste etage) van het Audio Visueel Centrum van de KNBF met een aantal dialezingen en de nieuwste dvd-presentaties.

Ruildag persoonlijke postzegels

In samenwerking met PostNL wordt op zondag 16 oktober door de Vereniging van Persoonlijke Postzegels in een van de zalen van de Americahal een ruildag georganiseerd om persoonlijke postzegels met elkaar te ruilen. Door Arjan Jochens van PostNL wordt een presentatie verzorgd.

Andere activiteiten

Op POSTEX is dit jaar een motorclub aanwezig met enkele bijzondere motoren van het bekende merk Harley Davidson. Daarnaast is er zoals gebruikelijk ruim aandacht voor uitingen van creativiteit met / door postzegels. Dit jaar is er elke dag entertainment door drie muzikanten. Tevens is er een collectie bijzondere pauwen te zien.

Waar, wanneer etc.

De Postzegelshow POSTEX wordt zoals altijd gehouden in de grote zaal van de Americahal, Laan van Erica 50 te Apeldoorn. De goed verlichte tentoonstellingszaal heeft een vloeroppervlakte van 4200 vierkante meter. Op vrijdag 14 oktober en zaterdag 15 oktober is Postex geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 16 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Toegangsprijs bedraagt € 5,00 per persoon, de jeugd t/m 17 jaar heeft gratis toegang. Op vertoon van de ledenpas van de KNBF wordt een reductie verleend van € 1,00. Een passepartout (€ 10,00) geeft recht op onbeperkte toegang gedurende drie dagen.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer en auto

Met het openbaar vervoer is de Americahal uitstekend bereikbaar. U kunt met de trein naar Apeldoorn komen, naast het terrein van de Americahal ligt het nieuwe Station Apeldoorn De Maten.
POSTEX is ook goed met de auto bereikbaar en de kans op files is klein, waar u ook vandaan komt. Neem de A50 afrit 24 Apeldoorn-Teuge, vervolgens rijdt u richting centrum, dan eerste stoplichten linksaf, dit is de Laan van Erica. Na ongeveer 100 meter aan uw rechterhand vindt u de Americahal. Het parkeren is gratis. Waar is dat nog het geval?

Voor meer informatie: www.postex.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (12) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)