Golden Earring postzegel te beluisteren met smartphone: Wereldprimeur - Postzegelblog

Golden Earring postzegel te beluisteren met smartphone: Wereldprimeur

6

Vandaag is de eerste postzegel met muziek, ter ere van het 50-jarig jubileum van Golden Earring, in het Haags Historisch Museum door PostNL onthuld. Een wereldprimeur, want met een speciale app kan je het nummer Radar Love horen. De postzegel is de eerste uit een serie muziekpostzegels met geluid, die aandacht schenkt aan de 25 belangrijkste popalbums die ooit in Nederland zijn verschenen. Bandlid en medeoprichter Rinus Gerritsen ontving het eerste vel uit handen van Ger Jacobs, commercieel directeur van PostNL.

Moontan is internationaal het succesvolste album van de Golden Earring. Om te vieren dat de band dit jaar 50 jaar bestaat, heeft PostNL juist Moontan gekozen om de postzegelserie mee te starten.

Elke postzegel uit de serie schenkt aandacht aan een ander belangrijk popalbum. Enkel voorbeelden zijn de albums ‘Groeten uit Grollo’ van Cuby & the Blizzards en ‘Niemand in de stad’ van De Dijk.

De app is te downloaden voor de iPhone of androidtoestellen
Download de Chameleon Explorer in de iTunes App StoreDownload in de iTunes App Store

Download de PostNL Android App gratis in de Android Market

Download in de Android Market

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Willem Tel. op 10 oktober 2011 om 16:42

  Wat heb je als echte verzamelaar aan dit soort gelegenheidszegels.
  We hebben nu al zegels met een geurtje, een smaakje, een geluidje, een zaadje enz. enz.

  Er moet veel geld uitgegeven worden om dit soort apartigheidjes, vaak in vellertjes met een hoog tarief aan te schaffen.

 • Jan op 10 oktober 2011 om 18:27

  Vandaag (10-10) naar de Bruna voor Piet Hein. Nee, deze zegel hadden ze niet ontvangen; wel de Golden Earringzegels. Oh, ja ze hadden ook nog een envelop met een velletje. Dit bleken de Postcrossing zegels te zijn!! Zijn er data omgedraaid of hebben de Golden Earrings muzikaal de boel opgeblazen?

 • Gerko op 10 oktober 2011 om 18:48

  @Jan: Welnee,dat is ze in 50 jaar nog niet gelukt haha !
  Het komt er gewoon op neer, dat het PostNL geen moer kan schelen of zegels vóór de officiële uitgiftedatum worden verkocht. Het is één grote chaos !

 • Henny op 10 oktober 2011 om 19:38

  Ach, binnenkort zitten de postzegels gewoon tussen de reclame-folders.

  Had vandaag zeker een aantal verjaardagskaarten moeten hebben ivm een verjaardag 10 x niks, mensen aan de lijn gehad die hun kaartje een vrijdag al verstuurd hadden. Dat lukt Post.nl niet eens meer een kaartje op tijd bezorgen, tja de poen moet ergens vandaan komen voor die aandeelhouders. Leve de privatisering!!!

 • JHA op 11 oktober 2011 om 09:25

  De zegels waren “gewoon” op het Postkantoor\Readshop op vrijdag 7 oktober 2011 te kust en ted keur verkrijgbaar.

 • arjan op 11 oktober 2011 om 17:49

  Wat is nu eigenlijk de wereldprimeur hier? Zegels die met een app afgeluisterd kunnen worden bestaan al in Groot-Brittannië (de treinzegel, met een filmpje geloof ik) en de eerste muzikale zegel ter wereld (aldus radio netherlands worldwide) is het ook niet want die eer komt Bhutan toe, met hun “talking stamps” set uit 1973.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)