VS: van ruimtevaart tot Hollywood - Postzegelblog

VS: van ruimtevaart tot Hollywood

0

De VS hebben in april naast de ‘Go Green-zegels’ nog een aantal interessante zegels uitgegeven, in volgorde: vijftig jaar bemande ruimtevaart, twee Forever-zegels, met Alan Shephard, de eerste Amerikaan in de ruimte en de Orbit Mercury (11/4); een 20c-zegel met het door Gilbert Stuart (een van de beroemdste Amerikaanse schilders van de vorige eeuw) vervaardigde schilderij van George Washington (11/4)

Verder de eerste set (12/4, 2 x forever, 1861) van een reeks die tot 2015 gaat lopen gewijd aan de Burgeroorlog (eerder al op Postzegelblog te zien) een zegel van 84c (15/4) in de reeks Distinguished Americans die de politica, eerste bevelhebber van Woman’s Army Corps en journaliste Overta Culp Hobby (1905-1995) eert; de actrice Helen Hayes (1900-1993), de First Lady of the American Theater, werd 25 april geëerd, en 28 april verscheen de zeventiende zegel in de reeks Legends of Hollywood met Gregory Peck (1919-2003) in zijn favoriete rol van Atticus Finch in To Kill A Mockingbird.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.