Arion Cascade op beurspostzegel en in stempel Postex - Postzegelblog

Arion Cascade op beurspostzegel en in stempel Postex

1

Op 14, 15 en 16 oktober vindt Postex 2011 plaats in de Americahal in Apeldoorn. Het adres is Laan van Erica 50. Ook deze keer verschijnen er weer (persoonlijke) beurspostzegels en er worden diverse bijzondere poststempels gebruikt. Het is alweer de 13e keer dat Postex plaatsvindt.

Nog niet alle ontwerpen van de Postex-stempels zijn op dit moment bekend, maar in de stand van PostNL wordt een stempel gebruikt met een afbeelding van één van de twee cascades die te vinden zijn aan de zijkant in de tuinen van Paleis het Loo in Apeldoorn. De cascade die is afgebeeld, is degene die het beeld van de Arion figuur ervoor heeft staan. De cascade er precies tegenover aan de andere kant van de tuin is de Narcissus Cascade. De ijdele Narcissus verdronk in het water.

Dezelfde cascade komt voor als afbeelding op één van de persoonlijke postzegels die tijdens Postex zullen verschijnen. Dit is de middelste postzegel uit Beurspostzegel velletje nummer 10 van dit jaar. Dit beurspostzegelvelletje staat in het teken van de fonteinen in de tuinen van Paleis Het Loo. De andere beurspostezegels zullen later worden getoond in een bericht van Lia over Postex.


Het tweede stempel dat tijdens Postex wordt gebruikt is het stempel van Aerophilatelistische vereniging “De Vliegende Hollander”. Dit jaar bestaat deze 75 jaar. Deze gebeurtenis valt samen met de viering van de 50e dag van de Aerophilatelie in Apeldoorn op 15 oktober 2011. In het stempel zien we een vliegtuig dat op de Flying Dutchman van de KLM lijkt. Onderin het stempel zien we een schip. Dat is ook De vliegende Hollander.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Kees Verhulst werkt in het dagelijks leven voor de Rijksoverheid. Zijn interesse binnen de filatelie gaat met name uit naar de moderne poststempels vanaf circa 1980.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)