Duitsland: Dag van de Postzegel en themazegels - Postzegelblog

Duitsland: Dag van de Postzegel en themazegels

0

In Duitsland is 11 augustus het 75-jarig bestaan van de Dag van de Postzegel gevierd met een zegel van 55 cent waarop een gefrankeerde brief staat afgebeeld die, in sierlijke schrijfletters geschreven, 75 Jahre Tag der Briefmarke in Deutschland, als adres heeft.

Sedert de bijeenkomst van de Internationale Filatelisten Bond (Fédération Internationale de Philatelie) in Luxemburg in 1936 wordt jaarlijks in meer dan 120 landen de Dag van de Postzegel gevierd, die dan vaak gepaard gaat met tentoonstellingen. Deze Duitse zegel hoort ook thuis in een verzameling Brieven op zegels. Nederland heeft nooit veel gedaan aan de Dag van de Postzegel. Alleen de laatste twee jaar is een zegel uitgegeven, zij het een Persoonlijke, en ook voor 14 oktober, tijdens de Postex-dagen in Apeldoorn, staat er weer één gepland.

Themaverzamelingzegels

Op 11 augustus verschenen nog twee themaverzameling-zegels. De jaarlijkse Jugendmarken, vier zegels waarvan twee als paar met doorlopende beelden, zijn gewijd aan astronomie, met o.a. het zonnestelsel, waarden 45+20, 2×55+25 en 145+55.

Met de andere zegel (55c) wordt het feit herdacht dat 150 jaar geleden de oervogel Archaeopteryx werd gevonden. De Archaeopteryx, die ongeveer 150 miljoen jaar geleden leefde, is half vogel half reptiel. Het best bewaarde exemplaar kan men vinden in het Berliner Museum für Naturkunde. Op de zegel een fossiel van de vogel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.