Cyprus winnaar EUROPA 2011 Jury Prize Competition - Postzegelblog

Cyprus winnaar EUROPA 2011 Jury Prize Competition

1

Gisteren maakte PostEurope de winnaar bekend van de eerste EUROPA Jury Prize Competition ooit. In het prestigieuze Brusselse stadhuis koos een deskundige jury via een gesloten stemming voor de Europazegel van Cyprus. Deze verkiezing staat los van de online verkiezing waarover al eerder op Postzegelblog te lezen was.

Er zijn dus 2 aparte prijzen voor beste Europazegel 2011. Eén winnaar komt voort uit de online verkiezing en de ander werd dus door een deskundige jury gekozen. Ook deze laatste prijs wordt uitgereikt tijdens de PostEurop’s Penary Assembly op 12 oktober in Istanbul.

De deskundige jury bestaande uit: David E. Failor (Verenigde Staten), Marc Taraskoff (België), Dr. Guy Coutant (België), Jan Sertons (Nederland), Jurgen Haepers (Zwitserland), Olaf Neumann (Duitsland) en Stefan Klein (Duitsland) koos uit 56 landen Cyprus als de winnaar van de EUROPA 2011 Jury Prize Competition.

De winnende Europazegel

“Er waren zo veel mooie inzendingen; jureren was ook moeilijk door de hoge kwaliteit van de inzendingen. Uiteindelijk bereikten we overeenstemming over de Europazegel van Cyprus. Met name het ontwerp is erg sterk: modern, krachtig, maar het interessantste is de integratie van het wit in het groen dat een lichteffect en een contrast creëert over de zegel heen. Deze postzegel laat het best onze interpretatie zien van wat een bos zou moeten betekenen voor de mensen en de jongere generatie”,aldus Mr. David E. Failor.

Publieke stemmen ook voor Cyprus?

In het artikel over de online verkiezing beeldde ik de winnende Europazegel niet af; wel veel andere prachtexemplaren. Ik ben benieuwd welke zegel de meeste publieke stemmen heeft gekregen en dus als winnaar uit de bus komt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Cyprus Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)