Ook VS denken na Nederland en Belgie 'groen' - Postzegelblog

Ook VS denken na Nederland en Belgie ‘groen’

1

Op 2 januari 2008 verscheen het eerste velletje ’10 voor Nederland denk groen doe groen’, waarmee op de zegels onder andere wordt gewezen op het gebruik van hybride auto’s, zonnecollectoren, groene stroom, isolatie en roetfilters. Sindsdien is het velletje enkele keren vervangen, ondermeer bij de invoering van het cijfersysteem vorig jaar 1 juli en op 1 januari jl. toen het velletje de opdruk 2011 kreeg.

Nederland denkt dus in feite permanent postaal groen; en wat te denken van de Groen-emissie die voor 1 september is aangekondigd. België attendeerde 6 juni 2009 met vijf zegels in een strip (spaarlamp, windenergie, openbaar vervoer, zonne-energie en isolatie) ook al op groen denken.

‘Groene’ zegels van Zweden

En om nog een land te noemen, Zweden gaf 24 maart vijf brevzegels uit (waaronder een rolzegel) waarop o.a. windmolens en zonnecollectoren.

Verenigde Staten: ‘Go Green’

En wat hebben de Verenigde Staten, tot voor kort, wat milieu betreft, toch één van de stoutste jongetjes van de klas, op 14 april gepresenteerd?, die kwamen met een velletje met zestien zegels ($ 7,04) met op één zegel de tekst GO GREEN redouce our environmemtal footprint usa. Op de overige vijftien zegels wordt gewezen op het eten van streekgerechten en het hergebruik van zakken, laat een kraan niet lekken, rij samen, doe lichten uit die niet worden gebruikt, kies om te wandelen, maak compost, laat de zon de was drogen, recycle meer, ga fietsen, plant bomen, isoleer de woning, neem de bus, gebruik spaarlampen, zet de thermostaat lager en hou banden op spanning.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch België Nederland Verenigde staten ZwedenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.