Uitgifteprogramma VS 2012: verrassende presentatie - Postzegelblog

Uitgifteprogramma VS 2012: verrassende presentatie

0

Het gros van de postzegellanden presenteert ver van tevoren het postzegelprogramma van het dan komende jaar. Zo ook de Verenigde Staten. Althans tot dusver. Maar daar hebben de Amerikanen nu wel een heel bijzondere, en verrassende manier op gevonden. Sinds half juli staat er op de USA Philatelic-site: 2012 Stamp Preview: A Stamp a Day. We’er revealing one stamp from the upcoming 2012 program every weekday at 7.30 a.m.

Een verheugend idee, en ik moet zeggen, ik kijk er tot dusver iedere (middag)dag nieuwsgierig naar uit: wie sluiten zich in 2012 aan bij de populaire reeksen als Black Heritage, Literatuur, of Legends of Hollywood, en komen er verder nog bijzondere uitgiften.

Zo is inmiddels bekend dat Edgar Rice Borroughs (1875-1950), die wereldberoemd is geworden door zijn Tarzanboeken( de eerste verscheen in 1912) zal worden herdacht en dat de publicist John Harold Johnson (1918-2005) op de 34e zegel van de reeks Black Heritage zal staan.

Een van de eerste zegels van 2012 gewijd zal zijn aan het Jaar van de Draak (23 januari 2012-9 februari 2013); dat de Amerikaanse Guy de Maupassant, O. Henri (1862-1910) de Literaire reeks zal vervolgen.

Verder dat er mooie bonsai-zegels worden uitgebracht.

En  naast  de reeks Legends of Hollywood zullen er vier zegels uitkomen met daarop beroemde filmregisseurs, o.a. John Huston en Billy Wilder.

Bijzonder is dat er bij sommige zegels, o.a. bij de Black-Heritagezegel, een overzicht staat van zegels die eerder in zo’n reeks zijn verschenen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.