Record aantal stemmen verkiezing beste Europazegel 2011 - Postzegelblog

Record aantal stemmen verkiezing beste Europazegel 2011

8

De verkiezing beste Europazegel werd in augustus afgesloten met het record aantal stemmen van 5.576. Een sterkte groei: 300% ten opzichte van vorig jaar. Deze publieke stemmen zijn afkomstig uit de hele wereld. De groei is te danken aan de groeiende publieke interesse en populariteit. Zo maakte PostEurop bekend.

Thema 2011: Het bos

PostEurop coördineert sinds 1993 de uitgifte van de Europazegels. De Europazegels staan symbool voor een betere integratie en samenwerking binnen Europa. Voor 2011 koos men als thema: het bos. Dit is in overeenstemming met het programma van de Verenigde Naties die 2011 uitriepen als Internationaal jaar van het bos.

PostEurop: blij en trots

“Ik ben erg blij met het totale resultaat van de campagne en in het bijzonder met de verviervoudiging (ten opzichte van vorig jaar) van het aantal geregistreerde publieke stemmen. Hieruit blijkt de groeiende interesse en populariteit van de Europazegels. De 56 inzendingen die we dit jaar ontvingen, hebben een eindeloze creativiteit en hoge kwaliteit tentoongespreid. Dit zorgde voor een spannende competitie”, aldus Botond Szebeny van PostEurop.

Markku Penttinen, voorzitter van de werkgroep Stamps and Philately van PostEurop:”We kunnen trots zijn op het werk dat er toe nu toe is verzet. Het is een grote prestatie die de lat voor de toekomst nog hoger legt. Volgend jaar hopen we het aantal stemmen te verdubbelen.”

Bekendmaking van de winnaar

Welke 3 inzendingen het hoogste aantal stemmen hebben gekregen, wordt op 12 oktober in Istanbul bekendgemaakt, tijdens PostEurop’s Penary Assembly.

Een greep uit de inzendingen van 2011

Kazachstan en Zwitserland

Servië

Slovenië

Montenegro

Luxemburg

Rusland en Letland

Malta

Hongarije

Winnaars  2005 – 2010

2005 thema gastronomie: IJsland

2006 thema integratie: Oekraïne

2007 thema scouting: Armenië

2008 thema de brief: Hongarije

2009 thema sterrenkunde: Hongarije

2010 thema kinderboeken: Hongarije

Europazegels 2011 wie wordt de winnaar?

Er zitten erg mooie zegels tussen. Wie zal de wedstrijd winnen? Hongarije, voor het vierde achtereenvolgende jaar? Mijn keuze zou het niet zijn. Wat is jouw favoriet?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Armenië Bosnië Herzegovina Letland Malta Rusland Slovenië Zwitserland Europa CEPT GastronomieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (8) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)