WK-wielrennen in fietsstad van de wereld - Postzegelblog

WK-wielrennen in fietsstad van de wereld

4

Voor de vijfde keer in de geschiedenis, na 1931, 1937, 1949 en 1956, worden van 19 tot en met 25 september in Kopenhagen (en in Noord-Sjaelland) de Wereldkampioenschappen wielrennen gehouden, waar 50.000 Deense toeschouwers en 150.000 uit het buitenland worden verwacht. Denemarken heeft 4 augustus een 8,00 kr-zegel gewijd aan dit WK met daarop een renner die op de pedalen staat.

Kopenhagen fietsstad van de wereld

De UCI (International Cycling Union) heeft aan Kopenhagen de WK toegekend, omdat Kopenhagen is uitgeroepen tot fietsstad van de wereld, want 36% van de bevolking gaat op de fiets o.a. naar werk, school en college. Er verscheen ook een velletje met zes 8,00 kr-zegels met bovenin een overzicht van het parkoers.

Postzegel tourwinnaar Cadel Evans

Om bij wielrennen te blijven, wie in Australië een topprestatie op sportgebied levert kan er zeker van zijn dat er een zegel aan hem of haar wordt gewijd. Zo ook aan Tourwinnaar Cadel Evans, die 4 augustus met een velletje van tien werd geëerd.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Australië Denemarken Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.