Verzamelaar kan niet bij elk verkooppunt alles krijgen - Postzegelblog

Verzamelaar kan niet bij elk verkooppunt alles krijgen

8

De verzamelaar wordt steeds meer in een hoek gedreven, of anders gezegd, steeds meer in de richting van Collect Club in Groningen. Was het ooit zo dat men elke uitgifte bij elk postkantoor kon krijgen, die tijd is al lang voorbij. Tegenwoordig is men op zgn Business Points aangewezen, op een hoekje dat in een supermarkt is vrijgemaakt, of bijvoorbeeld bij Bruna. En aangezien het ene verkooppunt niet het andere is, kloppen verzamelaars bij onder andere supermarkten nogal eens vergeefs aan.

Waar is het onderscheid op gebaseerd?

Over hoe dat kan dat niet elk verkooppunt alles heeft krijg ik de laatste tijd veel vragen. Bij navraag blijkt dat TNT Post in haar nadagen onderscheid is gaan maken in verkooppunten. Deze zijn onderverdeeld in Small, Medium, Large en XLarge. Bij een XL, vaak een Bruna (bij de Bruna bij mij in de buurt heb ik geïnformeerd) hebben ze alle reguliere uitgiften, en mogen ze verder alle handelingen doen. Bij een L daarentegen, zo zei de beheerder, mogen ze bij voorbeeld geen visakten afgeven. Daar komt bij, zo vertelden ze mij in een buurtsuper, waar wel een PostNL-hoek is, dat men op postzegeluitgiften moet inschrijven. Er moet opgegeven worden hoeveel velletjes men bij voorbeeld willen hebben van UNICEF. De minimumafname is echter 25 en er moet direct worden afgerekend. In de buurtsuper voegden ze daaraan toe dat ze in het begin wel met vijftien velletjes bleven zitten, die dan niet meer konden worden teruggegeven, waardoor men met een schadepost van vijftien keer de prijs van een velletje bleef zitten. En daar heb je natuurlijk gauw schoon genoeg van.

Zo kan het dus gebeuren dat men als verzamelaar niet bij elk verkooppunt alles kan krijgen en dat men uiteindelijk gedwongen wordt om een bestelling te plaatsen bij Collect Club in Groningen waar men dan bovendien voor ten minste € 15,00 moet bestellen anders worden € 2,50 verwerkingskosten in rekening gebracht.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel