Keuzes maken, ook bij Olympische Spelenzegels - Postzegelblog

Keuzes maken, ook bij Olympische Spelenzegels

3

In de jaren die voorafgingen aan de 30e Olympische Spelen London 2012 en aan de Paralympics heeft de Royal Mail dertig artiesten dertig zegels laten ontwerpen. De derde en laatste serie, net als de vorige twee keer weer tien zegels van 1st (twee strips van vijf), verschijnt 27 juli onder de titel ’Get Ready for 2012’, precies een jaar voor de openingsceremonie.

Get Ready for 2012, de derde serie

Elk van de dertig zegels verbeeldt een andere olympische of paralympic-sport. Deze keer: zeilen, atletiek (hoogspringen), volleybal, rolstoel rugby, worstelen, rolstoel tennis, schermen, turnen, triatlon en handbal.

Olympische Spelen London 2012 en Paralympics, de eerste serie postzegels


Tweede serie Olympische Spelenzegels Royal Mail


Postzegels verzamelen is keuzes maken

Evenals ter gelegenheid van vorige Spelen zullen ook volgend jaar weer vele tientallen landen zich presenteren met een zegel, vaak zelfs meer dan één. Zoveel zelfs dat het de laatste twintig jaar te veel is geworden om alles te verzamelen. Ook wat de Spelen betreft is het dus een (thematische) zaak geworden om een keuze te maken. Jaren geleden heeft een oud-collega van mij die keuze al gemaakt. ’Ik verzamel alleen zegels die worden uitgegeven door het land waar de Olympische Spelen worden gehouden’. Eigenlijk is dit wel de enige en juiste keuze, want ook al pik je er bij voorbeeld alleen atletiek- of balsportzegels uit, dan nog ben je (vaak) genoodzaakt een hele serie ’aan te schaffen’. Immers er zullen niet veel postadministraties te vinden zijn die bereid zijn om één zegel uit een serie te sturen. Dan is het thematische verzamelen van flora- en faunaseries een stuk eenvoudiger, want dan kies je alleen voor bij voorbeeld paddenstoelen, bolbloemen, vissen, of reptielen. Tenzij…je natuurlijk topfilatelie wilt bedrijven en zelf op jacht gaan naar die ene atletiekzegel uit een serie.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.