De gegraveerde zegels van Inge Madle - Postzegelblog

De gegraveerde zegels van Inge Madle

1

Het is een gegeven waar we mee moeten leven: postzegelcatalogi zijn meestal verre van compleet. En dat geldt heus niet alleen voor de NVPH catalogus; alle makers van postzegelcatalogi zijn daar in meer of mindere mate debet aan. Dat zal ook wel onvermijdelijk zijn, gezien de hoeveelheid van informatie die door hen verstrekt moet worden.

Tevens is sommige informatie moeilijk tot niet (meer) te achterhalen. Verloren gegane archieven, gevoelige informatie, noem maar op. Daarom is het zo van belang dat verzamelaars elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen, ontdekkingen, en dergelijke. Zo kan eventuele informatie die beschikbaar komt, bewaard blijven, en wie weet uiteindelijk zelfs in de catalogi terecht komen!

En daarom ben ik blij een heel klein tipje van de sluier der Nederlandse zegels op te kunnen lichten en mee te kunnen delen dat zowel de zegels uit 1993 over het Notariële Broederschap (NVPH 1551 en 1552) als de zegel uit 1995 met de Blauwe Mauritius erop (NVPH 1633) gegraveerd zijn door Inge Madlé.

Ik had onlangs het genoegen even contact met haar te hebben over haar werk en zij heeft mij bevestigd dat dat de zegels zijn die zij voor Nederland heeft gegraveerd. Voor het buitenland graveerde zij tevens de volgende zegels:

Eiland Man – 1990 – velletje Stamp World London ’90;
Verenidge Naties – 1995 – 50e verjaardag;
Finland – 1996 – Dag van de postzegel; (waadvogels);
Groot-Brittannië – 1997 – Permanente waarden (kastelen);
Finland – 1998 – Schepen;
Liechtenstein – 2011 – Decoratieve eieren.


Al deze zegels zijn gedrukt door Joh. Enschedé Security Print.

Meer over het werk van Inge Madle kun je vinden op haar eigen website. Zeker een bezoekje waard!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • reintjedevos op 4 oktober 2011 om 13:59

    Bedankt AK!

    Voor Nederland heeft Inge nog meer gedaan!

    De automaatpostzegels van enkele jaren terug – Heemstede, Nijmegen, Rotterdam, Den Haag enzo – die nu al weer verdwenwen zijn! Staat ook op haar wbesite!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)