Persoonlijke Postzegels van JFN - Postzegelblog

Persoonlijke Postzegels van JFN

3

Persoonlijke postzegels (PP) zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse filatelie. Er bestaat een levendige handel op postzegelbeurzen, maar vooral op internet. Er is ook een speciale vereniging in Nederland van PP verzamelaars. Persoonlijke postzegels dienen vaak om ergens aandacht voor te vragen (jubileum, tentoonstelling, museum), om handel mee te drijven, om reclame voor iets te maken, om de uitgaande post  wat op te “leuken”,  of gewoon voor de lol.


Zo heeft de Stichting JeugdFilatelie Nederland (kortweg JFN) meteen na het verschijnen van de eerste “persoonlijke postzegels” in 2003 een eigen postzegel uitgegeven om daarmee “op de kaart” te worden gezet.

Toen was het nog een postzegel met een tab, waarop JFN het logo van de pas opgerichte Stamp Kids Club, de on-line jeugdclub, liet zien.

In 2006 werd de Dag van de Jeugdfilatelie gehouden in Burgers’ Zoo te Arnhem. In samenwerking met de dierentuin werd de tweede PP uitgegeven, weer een zegel met een tab. Een gelegenheidsstempel met een toepasselijke giraffe complementeerde het succes.

In 2009 werd de Dag van de Jeugdfilatelie gevierd tijdens de Postex in Apeldoorn We zien hier een postzegel-op-postzegel uitvoering met het website adres en het logo van de Stamp Kids Club.  In het gelegenheidsstempel wordt een jongeman afgebeeld met een mobiele telefoon (of was het al een “smartphone”?) in de hand.

Het jaar daarop, in 2010, werd de Dag van de Jeugdfilatelie gehouden in Den Bosch. Deze bijeenkomst was georganiseerd in de Brabanthallen, waar tevens de Nationale Postzegeltentoonstelling Hertogpost 2010 werd gehouden. De postzegel toont de omslag van het “ABC van het Postzegels Verzamelen, deel 2”, een uitgave van JFN, waarin de verschillende disciplines binnen de filatelie worden beschreven, zoals thematische en traditionele filatelie, postgeschiedenis, aerofilatelie, maximafilie en zo meer. De speciale stempel laat een beroemd beeldje zien op één van de steunberen van de St-Janskathedraal in Den Bosch. Dit pijprokende mannetje hebben we overigens al eens eerder gezien op een postzegel uit de Zomerzegels van 1985 (nvph-1327).

En dan nu naar 2011. Dit jaar geen Dag van de Jeugdfilatelie, maar wel een nieuwe filatelistische activiteit.
Op 2 en 3 september staat de infostand van JFN en postzegelhoekje met postzegels, poststukken en literatuur op de nationale postzegelbeurs Filafair in Den Bosch.
Deze gelegenheid wordt wederom aangegrepen om een nieuwe PP te presenteren.

En omdat het thema van deze Filafair-2011 editie “Waterrijk ‘s-Hertogenbosch” is, heeft JFN daar een toepasselijk ontwerp voor gemaakt met waterige letters tegen een waterrijke achtergrond.
De verkoop van deze zegel start op 2 september a.s. Prijs per zegel is 1 euro. Er zijn ook velletjes met 10 zegels waarop 2,50 euro korting wordt gegeven.
Deze en nog enkele exemplaren van de “oude JFN zegels” zijn, zolang de voorraad strekt,  te koop op Filafair-2011 te Den Bosch (2/3 september) en op Postex-2011 te Apeldoorn (14/15/16 oktober).
Wij hopen op veel bezoek van filatelisten en hun kinderen. Tot ziens!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • toon op 30 augustus 2011 om 16:08

  ik zat eens te kijken naar de routebeschrijving om naar de Maaspoort te komen. dat ziet er nogal ingewikkeld uit, vooral uit de richting Eindhoven.
  als U die hebt, gebruik dan een navigatiesysteem, dat spaart wellicht een hoop gezoek of verkeerde afslag nemen.
  de Filafair zelf geeft aanwijzingen op
  http://www.filafair.nl/page10.php

 • Albert Haan op 2 september 2011 om 23:29

  Het navigatie sysyeem vanuit Eindhoven laat je ook in de steek.
  Je rijd gewoon door en een afrit verder, je zit dan al in Gelderland geeft deze aan dat je terug moet.Die nieuwe randweg zit nog niet in de meeste navigatie systemen. Dus van uit Eindhoven neem de afslag Rosmalen en dan centrum ’s hertogenbosch aanhouden.

 • paul op 7 september 2011 om 09:44

  toon
  leuk stukje

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)