Fietspostzegelstentoonstelling in Studiecentrum Afrika - Leiden - Postzegelblog

Fietspostzegelstentoonstelling in Studiecentrum Afrika – Leiden

5

Jan van Tellingen, de Fietslatelist, verrast ons regelmatig met interessante artikelen over fietspostzegels. En blijkbaar verrassen we niet alleen verzamelaars, maar dit keer ook Ton Dietz (directeur van het Afrika-Studiecentrum) te Leiden. Hij had het artikel van Jan over fietsen in Afrika gelezen  en vroeg Jan of hij postzegels wilde tentoonstellen bij het Afrika Studie Centrum. Dat vond Jan natuurlijk een heel leuk idee.

Het resultaat mag er zijn. Jan maakte twee kaders die aldaar te bewonderen zijn. Daarnaast hangt er ook nog een kleine tentoonstelling over Zuid Afrikaanse postzegels (‘van Kaapse driehoek tot Mandela’).

Dus is het een regenachtige dag, ga dan eens een kijkje nemen bij het Afrika-Studiecentrum in Leiden (Wassenaarseweg 52, op de 3e verdieping). De tentoonstelling is tot eind september 2011 te bezichtigen. Veel plezier!

(Foto’s: Marieke van Winden)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • toon op 21 augustus 2011 om 13:03

  Fantastisch Jan! Proficiat.

 • Jan van Tellingen op 21 augustus 2011 om 15:52

  @Toon, Vanuit Notter een dankjewel voor het compliment. Mijn dank gaat uit naar Marieke, die het door ons besproken idee tot werkelijkheid heeft gemaakt en Ton bedankt voor je idee en de uitnodiging.
  @Lia, dankjewel voor de wijze waarop je dit hebt verzorgd. Vandaag met 16 clubleden al fietsend de Holterberg bedwongen. Oók leuk om te doen!

 • Jacqueline van der Pas op 21 augustus 2011 om 21:29

  @Jan, wat superleuk!!

 • Nicol op 23 augustus 2011 om 11:14

  Wat super! Weer een zg. kroontje!!

 • Jan van Tellingen op 23 augustus 2011 om 11:22

  @Jacqueline en @Nicol, Dank jullie voor de leuke reacties. Krijg net een mailtje binnen met de volgende tekst: Namens de redactie van Filatelie volg ik je al een tijdje op Postzegelblog en het lijkt me een leuk idee – als je het goed vind – een artikel te schrijven voor het maandblad. Ik denk dat het waarde zal toevoegen aan ons lezerspubliek en bovendien ben ik zelf praktiserend fietsfanaat;-) Wat vind je ervan?

  Met vriendelijke groet,

  Frits Njio AIJP
  Hoofdredacteur Filatelie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)