België: vrouwenteamsport, Blauwbloezen en uitgiften 2012 - Postzegelblog

België: vrouwenteamsport, Blauwbloezen en uitgiften 2012

1

De Belgische bpost heeft 27 juni vrouwensporten, in het bijzonder de teamsporten, in de kijker gezet. Dat gebeurde met een velletje met daarin vijf zegels in het Europatarief 1 (€ 5,50) waarop –van links naar rechts – aandacht wordt gevraagd voor hockey, voetbal, basketbal, volleybal en handbal.

Postzegelvel vrouwensporten België

Stripbriefkaart Blauwbloezen

In het bijzonder voor stripliefhebbers verscheen op 16 mei een nieuwe stripbriefkaart met daarop Korporaal Blutch en Sergeant Chesterfield, hoofdpersonen in de reeks De Blauwbloezen.

Uitgiften postzegels Belgie 2012

België heeft voor 2012 voorlopig negen emissiedagen gepland. Dat zijn: 16 januari, De Mayakalender, Trappistenbier en Fabelfiguren (Jeugdfilatelie); 13 februari, Schrijf elkaar (Feest van de postzegel) en Visit Belgium (Europazegels 2012); 12 maart, Franco Dragone (Italiaans-Belgisch theaterdirecteur, o.a. bekend door Cirque du Soleil) en De wereld in kaart; 16 april, De ondergang van de Titanic (1912) en Gezelschapsdieren; 21 mei, The Olympic Games 2012 en Rwanda – 50 – Burundi; 25 juni, Filatelie zonder grenzen, Kunstboekje en Museum (opnieuw) open; drie emissies tijdens de Temsifil. het Nationaal Kampioenschap Filatelie: België stripland (in de reeks This is Belgium), Het zeilschip Zénobe Gramma en Plak een boomblad; 15 oktober, Oud en Nieuw in de Koninklijke Musea en Sint-Maarten; 29 oktober, De markt van Brugge (in de reeks Promotie van de Filatelie) en de Eindejaarszegel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Stripverhalen VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.