Groenland; een scala aan nieuwe uitgiften - Postzegelblog

Groenland; een scala aan nieuwe uitgiften

0

In navolging van Faröerse uitgiften van 28 juni, vandaag die van Groenland. Vorig jaar  gaf Groenland dus 24 zegels uit. Tot nu toe verschenen: drie zegels (ook in een velletje) gewijd aan de zo voor Groenland belangrijke communicatie.

Het van oudsher vervoer per boot (2,00 kr), het gedrukte woord (7,50 kr) en communicatiekabels onder zee (46,50 kr).; twee Europazegels/het bos, vijf boomstammen in een sneeuwlandschap (9,00 kr) en bomen aan de rand van een meer (10,00 kr); op KIMIK, de Groenlandse artiestenvereniging, wordt geattendeerd met een zegel van 7,50+0,50 kr (ook in een velletje van vier) waarop een rozet van mensenfiguurtjes; tot slot twee zegels met bessen, lijsterbes (13,50 kr) en cranberry’s (25,00 kr), dit is het begin van een driejarige reeks.

Communicatie

Europazegels; het bos

KIMIK, de Groenlandse artiestenvereniging

Nieuwe driejarige reeks

Op 7 juli was ook al een aantal nieuwe Groenlandse uitgiften te zien.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.