Liechtenstein: het koningshuis, vlinders en Europazegels - Postzegelblog

Liechtenstein: het koningshuis, vlinders en Europazegels

0

In de meeste monarchieën hebben ze de regel dat alleen leden van het koninklijk huis op postzegels mogen worden afgebeeld al lang afgezworen, zo niet in Liechtenstein. Daar houden ze de traditie levend om door de jaren heen de jongste telgen van het vorstenhuis op zegels te verbeelden.

Zo ook 6 juni met een serie van vier: de toekomstige troonopvolger prins Jozeph Wenzel, geboren 24 mei 1995 (2,60 Zw.fr.), zijn zuster prinses Maria Caroline, 17 oktober 1996 (2,00 fr.), prins Georg, 20 April 1999 (1,80  fr.) en prins Nikolaus, 2000 (1,00 fr.).

Prins  Jozeph Wenzel en prinses Marie Caroline

Prins Georg en prins Nikolaus

Velletje vorstenkinderen Liechtenstein

Prachtige vlinderpostzegels

Voor de derde keer, na 2009 en 2010, heeft Liechtenstein vlinderzegels uitgegeven (6/6), nu met een dagpauwoog, Inachis io (220 rp.) en een oranjetipje, Antbocharis cardamines (500 rp.).

Europazegel Liechtenstein

Tot slot verscheen een 1,40 fr.-Europazegel/Posteuropthema Bossen, met daarop een boom.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Liechtenstein Europa CEPT VlindersNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.