Uitersten in de kunst op Belgische postzegels - Postzegelblog

Uitersten in de kunst op Belgische postzegels

5

In zijn korte leven heeft Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) slechts 33 affiches gemaakt. In het Gemeentelijke Museum van Elsene zijn ze allemaal te bewonderen, en daar zijn ze bijzonder trots op, want samen met het Musée Toulouse-Lautrec in zijn geboorteplaats Albi is Elsene het enige museum ter wereld met een complete verzameling.

Postzegels affiches Toulouse-Lautrec

Tien van deze 36 affiches staan op tien zegels in een boekje (binnenlandtarief 1, € 6,10) dat 27 juni is uitgekomen, dat zijn: Confetti (1894), Bruant dans son cabaret (1893), May Milton (1895), Divan japonais (1893), Reine de Joie (1892), Le Salon des Cent ou La Passagère du 54 ou Promenade et Yacht (1896), Caudieux (1893), Jane Avril (1899), Eldorado-Aristide Bruant (1892) en Moulin Rouge, La Goulue (1891). NB. In 2003 was het gemeenschappelijke Posteuropthema voor Europazegels affiches/plakkaten.

Postzegelboekje vol affiches

Velletje ‘The Art of Graffiti’

België heeft 16 mei nog een kunstserie uitgegeven, maar dan wel op een heel ander vlak. Met als titel The Art of Graffiti verschenen vijf zegels in een velletje in  het Europatarief 1 (€ 4,65) gewijd aan de grootste graffitifresco in Europa dat te vinden is in Brussel: de tramhalte de Wand in Laken. Dit kunstwerk van 4.500 m2 met als centrale thema ’reizen’ werd gerealiseerd door zeventig graffitikunstenaars uit België, Frankrijk en Nederland.

Postzegels vol graffitikunst

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.