Specialistische verenigingen en Noordse landen geliefd; uitgiften Faröer - Postzegelblog

Specialistische verenigingen en Noordse landen geliefd; uitgiften Faröer

1

In het maandblad Filatelie zijn ze onder Diversen in de rubriek Kleine annonces regelmatig te vinden, de specialistische verenigingen voor een bepaald gebied: bij voorbeeld de Studiegroep Britannia, de vereniging voor alle verzamelaars van Engeland en gebieden; Filitalia, de club voor verzamelaars van Italië, San Marino en Vaticaan; de Filatelistenvereniging Zuidelijk Afrika (ppmulderatplanet.nl); Contactgroep Frankrijk (p.zwaagathccnet.nl); Spanje en/of Portugal; om niet te vergeten de Nederlandse Filatelistenvereniging Skandinavië, die haar leden informeert over filatelistische en postale bijzonderheden van Åland, Denemarken, Deens West-Indië, Faeröer, Finland, Groenland, Noorwegen, IJsland en Zweden.

Noordse landen; postzegels met cultuur, kunst en geschiedenis

De Noordse landen zijn voor velen een geliefd en interessant verzamelgebied, doordat de zegels veel vertellen over cultuur, kunst en geschiedenis, en mede doordat het merendeel van de landen – natuurlijk zijn er uitzonderingen — gelukkig nog een betrekkelijk bescheiden uitgiftebeleid voert. In het afgelopen jaar gaf Aland 16 zegels uit, Denemarken 76, Faröer 25, Finland 65, Groenland 24, Noorwegen 37, IJsland 41 en Zweden 59.

Noordse uitgiften deel 1: Faröer

In deze en de volgende afleveringen meer over de uitgiften van de Noordse landen, te beginnen met Faröer, dat op 26 april met de eerste set zegels van dit jaar kwam, acht stuks, te beginnen met twee Europazegels/bos met op beide (10 kr. en 12 kr.) bomengroepen.

Om in de natuur te blijven, er verschenen ook twee Bloemenzegels met de dagkoekoeksbloem, Silene dioica (14kr.) en de bosooievaarsbek, Geranium sylvaticum (20 kr.).

Tot slot vier kunstzegels: twee waterverfschilderijen met beelden van Vestmanna van Bergithe Christine Johannessen (1905-1995) staan op zegels van 2 kr. en 24 kr. en twee schilderijen van Frida Zachariassen (1912-1992) worden afgebeeld op zegels van 6 kr. en 26 kr.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Faroer Nederland Portugal Spanje Europa CEPT SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.