Oostenrijk start permanente reeks met beperkte looptijd - Postzegelblog

Oostenrijk start permanente reeks met beperkte looptijd

5

Het is  waarschijnlijk nog nooit eerder voorgekomen dat een land van tevoren aankondigde dat een reeks maar een beperkte looptijd zou hebben. In verband met een (forse) tariefsverhogingen per 1 mei (briefpost stijgt bij voorbeeld van 55 cent naar 62 cent) gaf Oostenrijk op die dag een permanente serie uit met moderne gebouwen waarvan ze zeggen dat die maar een houdbaarheid heeft van twee jaar. Het is een serie van twaalf zegels met op alle lijntekeningen.

Om te beginnen een Ergänzungsmarke (wat wij een bijplakzegel noemen bij voorbeeld die van 2, 3, 5 en 10 cent) van 7 cent met daarop het Ars Electronica Center Linz. Voor binnenlands gebruik zijn er zeven zegels aangemaakt, vier in de waarden van 62 cent met daarop de  Kunsthalle KremsMuseum Moderner Kunst Stichtung Ludwig, Wien , Kunsthaus Bregenz, Kunsthaus Graz Universalmuseum Joanneum, Graz, twee zegels van 90 cent met Essl Museum in Klosterneuburg en Forum Stadtpark in Graz en een zegel van 145 cent met Kunsthalle Wien Oroject Space Karlsplatz, Wien.

Tot slot vier zegels voor buitenlands gebruik: twee zegels van 70 cent met Museum der Moderne Mönchsberg, Salzburg en Lentos Kunstmuseum, Linz, een zegel van 170 cent met Mak Center Schindler Chase House, Los Angeles en een zegel van 340 cent met Austrian Cultural Forum, New York.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.