Ruimtevaart 50 jaar? - Postzegelblog

Ruimtevaart 50 jaar?

5

Natuurlijk, als we het over de echte ruimtevaart hebben klopt dat natuurlijk. Voor ons filatelisten bestaat er echter nog een “ander soort” ruimtevaart, met bijzondere filatelistische souvenirs. We hebben het dan over de experimentele raketpost van de Nederlander Dr. A.J. de Bruijn van de Nederlandsche Ruimtevaart Studio te Amsterdam.


De vele cinderellas die in verband hiermee zijn uitgegeven weten een grote schare van belangstellende verzamelaars te boeien, en niet in ons land, maar ook in vele buitenlanden.

De Bruijn heeft met zijn Ruimtevaart Studio een schat aan interessante zegels en poststukken geproduceerd, met niet zelden, mooie ontwerpen.

Een prachtige collectie zegels en poststukken, met vele originele ontwerpen, proeven, schetsen etc. komt op 11 september onder de hamer bij René Hillesum Filatelie te Zwijndrecht.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland RuimtevaartNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

René Hillesum is eigenaar van René Hillesum Filatelie">René Hillesum Filatelie in Zwijndrecht

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • paulv op 25 juni 2011 om 11:43

  Kan er een uitleg bij dit artikel komen wat raketpost inhoudt? Is raketpost een hobby van mannen met raketten die schijnbaar doelloos een buis van A naar B schieten met al dan niet een gefrankeerde envelop erin, of was het een aanzet tot een serieuze dienst?

 • Arjan op 25 juni 2011 om 13:02

  Hoe dat in Nederland zit/zat, weet ik niet, maar in Schotland waren dit soort pogingen echt wel semi-serieus, omdat men op deze manier post probeerde te bezorgen op eilandjes in de Hebriden die door de gevaarlijke stromingen bijna niet bereikbaar waren. Meegevlogen (ramp-)post is echter wel min of meer 100% van filatelistische aard, maar toch wel aardig.

 • bate hylkema op 25 juni 2011 om 16:47

  Op Google staat onder het trefwoord ‘raketpost’ een informatief en geïllustreerd artikel van John Dehé.

 • paulv op 25 juni 2011 om 22:59

  voor de mensen die niet eerst willen googlen de link naar het artikel van Dehé:
  http://www.pprc.nl/afl__raketpost.htm

  en ook nog een artikel met fotoos over de eerste Belgische Raketpost in 1935-1936 in Heyst-aan-Zee-Duinbergen
  http://users.belgacom.net/raketpost/
  Roberti was in beide landen betrokken bij de vluchten.

 • Jan Taco te Gussinklo op 5 september 2014 om 06:27

  Ik had hier niet eerder van gehoord, maar zag in een veilinghuis een set te koop. Misschien komt (of bestaat) er ook een initiatief met de huidige drones?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)