Na de koolmees nu de zang van de grutto op een postzegel - Postzegelblog

Na de koolmees nu de zang van de grutto op een postzegel

18

Met de zomer voor de deur  introduceert PostNL op 20 juni een postzegelvelletje met de grutto erop. Konden we vanaf 31 januari al met de speciale audiopen naar de zang van de koolmees luisteren; nu komt daar dus het karakteristieke geluid van de grutto bij. De tekening van de grutto is verwerkt in het nieuwe blauwe  kader van de persoonlijke postzegel met waarde 1. Bij aankoop van het velletje ontvangt men tevens een prachtig bewaarblad met interessante informatie over de vogel.

De grutto

Grutto’s zijn de ambassadeurs van het Nederlandse polderlandschap. Nergens ter wereld is deze van oorsprong op riviergraslanden en hoogvenen broedende vogel zo talrijk als in de contreien van oervaderlandse dorpen als Broek in Waterland of St. Nicolaasga. Zelfs binnen de stadsgrenzen van Amsterdam broeden meer grutto’s dan in heel Groot-Brittannië en Frankrijk tezamen! Nederlandse grutto’s broeden bij voorkeur op vochtige veengraslanden en leven van wormen en ander klein gedierte dat op of in de bodem leeft. De winter wordt doorgebracht in West-Afrikaanse moerassen en rijstvelden. Oorspronkelijk broedden grutto’s op riviergraslanden en hoogvenen. Vandaag de dag zijn grutto’s in die gebieden nauwelijks nog te vinden. De grutto heeft een, tot recentelijk, uitstekend habitat gevonden in graslanden in agrarisch gebruik. Nu verdwijnt de grutto ook daar bijzonder snel. grutto’s trekken meestal terug naar hun geboorteplaats en zijn daar sterk trouw aan: meestal broeden ze hoogstens enkele honderden meters van hun geboorteplaats.

Abonnement voor een complete serie

Om zeker te zijn van een complete serie biedt PostNL u de mogelijkheid een abonnement te nemen op deze unieke postzegels.  Elke maand ontvangt u  2 postzegelvelletjes inclusief bijbehorende bewaarbladen voor € 15,- (inclusief verzendkosten). Zo bouwt u in 3 jaar een vogelcollectie in beeld en geluid op. Neemt u een abonnement dan ontvangt u het postzegelvel Roodborst met bijbehorend bewaarblad en ook de speciale audiopen ter waarde van € 39,95 gratis. Na 3 abonnementsleveringen ontvangt u ook een bijpassend bewaaralbum cadeau.

Verkoop en geldigheid

Het postzegelvel “Grutto’ en gratis bewaarblad is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij PostNL Postkantoren,  Bruna, via Collect Club in Groningen en via www.postnl.nl/vogels. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Verkoopprijs

De verkoopprijs van postzegelvel ‘Grutto’ plus gratis  bewaarblad is  € 4,60. De overige delen die alleen in abonnement verkrijgbaar zijn kosten € 6,25 exclusief  verzendkosten.

Technische gegevens

Uitgiftedatum: 20 juni 2011
Artikelnummer: 710325
Oplage: 310.000
Drukkerij: Joh. Enschedé Security Print, Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Thematisch Nederland Nederland VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,33 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (18) Schrijf een reactie

 • spaarpostzegel op 21 juni 2011 om 09:57

  Vreemde zaak dit is de 2de in de serie die volgens schrijven alleen in abonnement verkrijgbaar zou zijn . Deze 2de is gewoon zonder abonnement verkrijgbaar ?Weer een voorbeeld van prima marketing waarschijnlijk verkrijgbaar bij een van de verkooppunten dus hup op de fiets en de verkooppunten bezoeken veel succes in de zoektocht.

 • Marc37 op 21 juni 2011 om 10:01

  Ook is het velletje te koop bij de Read Shop. Als je 2 velletjes koopt dan krijg je een stempeltje gratis erbij.
  In de vorm van een witte ei.
  Aan de binnenkant van de stempel staat:
  Een Grutto, Nederland Gruttoland en de Latijnse naam van de Grutto-Limosa limosa.

 • roodborst op 21 juni 2011 om 10:23

  Waarschijnlijk loopt het niet zo hard met het peperdure abonnement, vandaar nog maar weer eens velltje voor de nominale waarde van euro 4.60.

 • J.S. op 21 juni 2011 om 10:28

  Het zijn gewoon erg mooie zegelvelletjes en ik heb op diverse verkooppunten begrepen dat de koolmees velletjes niet aan te slepen waren. Ik vind het dan ook zeer begrijpelijk dat er nog een zegel uit deze serie via de loketten verkocht wordt. Op deze manier komen er nog meer fraaie postzegels op de post terecht. Daar wordt iedereen toch vrolijk van?!!!

  Van mij mogen er nog wel enkele velletjes meer uit deze serie algemeen verkocht worden. Het vergroot bovendien de aandacht voor de filatelie in het algemeen en de persoonlijke postzegels in het bijzonder.

 • spaarpostzegel op 21 juni 2011 om 10:35

  Peperduur 6,25 voor een velletje, dus slechts 1,65 meer dat is toch wel te doen .De fout die gemaakt wordt is veel te lange tijd voor het kompleet krijgen .Men wil euro,s binnenhalen maar geeft bakken euro,s uit aan het verzenden van de abonnementen een zeer inefficiënte manier van zaken doen .

 • spaarpostzegel op 21 juni 2011 om 10:47

  JS@ Mooi zijn ze zeker maar de aandacht voor dit soort produkten beperkt zich hoofdzakelijk tot de collectclub . Waar blijven de echte grote reclame aktie op TV dat zet zoden aan de dijk en geeft een echte boost aan de moderne filatelie .De reclame naar buiten toe is zeer beperkt en blijft hangen in een beperkte groep filatelisten . Geef mij het budget en heel nederland zit binnen no time aan het postzegel verzamelen .

 • roodborst op 21 juni 2011 om 11:33

  @Aad B: Ik lees het toch goed? Twee velletjes voor euro 15.00. Dat is toch euro 7.50 per velletje en niet euro 6.25.
  @J.S.: Je hebt gelijk, de velletjes zijn wonderschoon en men zou willen dat ze alle tegen nominale waarde verkrijgbaar zijn.

 • spaarpostzegel op 21 juni 2011 om 13:08

  Roodborst @ Tsja 2,95 verzendkosten maken het duurder dan noodzakelijk,mijn klanten betalen of geen verzendkosten of een kleine bijdrage Er is dus keus !

 • J.S. op 21 juni 2011 om 14:28

  @ROODBORST,

  Ik verwacht dat jezelf ook nog op een velletje te bewonderen zult zijn (;

  Overigens, de toeslagprijs die je betaalt bij een abonnement op de gehele serie is nog (net) wel redelijk, ofschoon die bij eerdere uitgiften wel lager was. Niettemin zijn er voor mensen die dat gericht wensen ook wel mogelijkheden om de gehele serie losse zegels tegen een zeer geringe meerprijs per zegel te verwerven.

 • JHA op 21 juni 2011 om 14:46

  De Grutto is overigens het tiende velletje in de reeks.
  De voorgaande waren :

  1 maart 2011 koolmees
  3 maart 2011 roek
  roodborstje
  1 april 2011 kerkuil
  scholekster
  4 mei 2011 boomklever
  korhoen
  3 juni 2011 merel
  ooievaar

 • Gee op 21 juni 2011 om 16:07

  Kijk ook eens op: http://www.postzegelseries.nl

 • toon op 21 juni 2011 om 20:30

  Ja, als je 2 velletjes met de Grutto koopt krijg je er zelfs (gratis) “stempeltje in een ei” bij.
  Ik heb een afdruk van het geinige stempeltje gezet op de site van de Stamp Kids Club.
  ga naar http://www.stampkids.org
  en kies “nieuws”.

 • Marc37 op 21 juni 2011 om 21:31

  Hallo Toon. Ik had ook iets over het stempeltje geschreven.(zie 10:01)

 • spaarpostzegel op 21 juni 2011 om 22:33

  @Als dit dan al de 10de is krijgen dan de abonnement houders korting omdat deze tegen nominaal geleverd worden !En ach die eieren laten we het toch bij postzegels houden ,er liggen bij mij nog een nest vol dagobert duck eieren te wachten op een klant .

 • JHA op 21 juni 2011 om 23:22

  @Spaarpostzegel.
  Wat een kapitaalverspilling!! Heb je flink wat Dagobert Duck postzegels ingeslagen.
  Vast een rijke handelaar !!

 • Albert Haan op 25 juni 2011 om 01:06

  Kun je de zegels zelf afstempelen.

 • J. Boshamer op 28 juni 2011 om 13:58

  Dit is meer een vraag als reactie. Zijn bij een abonnement van de serie vogels ook de eerder verschenen volgels inbegrepen zoadat ik met het aangaan van een abonnement de gehele serie compleet gemaakt kan worden?

  gaarne uw reachtie
  met vrioendelijke groeten

  J. Boshamer

 • JHA op 28 juni 2011 om 14:47

  @J. Boshamer
  Ja

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)