Het ene land wel, het andere (Neder)land niet - Postzegelblog

Het ene land wel, het andere (Neder)land niet

19

Het ene land is het andere niet als het gaat om het aankondigen van komende emissieprogramma’s. In Nederland spant men in dit verband wel de kroon met terughoudendheid. We weten nu bij voorbeeld nog steeds niet wat de tweede helft van dit jaar zal brengen. Dat is wel anders in andere landen. Van het gros van de landen is enkele maanden voor de jaarwisseling het jaarprogramma al bekend, soms zelfs met de zegelafbeeldingen.

Uitgifteprogramma 2012 Duitsland

Van enkele (naburige) landen al een half jaar van tevoren en de Duitse filatelisten hebben nu zelfs al een blik kunnen werpen op uitgifteprogramma 2012. Een greep: 1100 geboortedag van keizer Otto I, 500 jaar Sixtijnse Madonna, 500e geboortedag van Mercator, 300e geboortedag van Frederik de Grote, 200 jaar Duitse Bijbelgenootschap, 200 jaar sprookjes van Grimm, 125 jaar smalspoorbanen in de Harz, 100e geboortedag van Axel Springer, 50 jaar tweede Vaticaans Concilie, serie Dag van de Postzegel: 100 jaar eerste officiële postvlucht, serie Für die Jugend: historische stoomloks, Weldadigheidszegels: edelstenen, EK-voetbal, OS Londen en WK tafeltennis.

Uitgiften Duitsland 2012, enkele onderwerpen

Frederik de Grote en Sixtijnse Madonna

Geradus Mercator en Keizer Otto I

NB. Programma’s van onder andere België en Groot-Brittannië volgen op korte termijn.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.