Grappige Duitse sportzegels en 2e deel vakwerkgebouwen - Postzegelblog

Grappige Duitse sportzegels en 2e deel vakwerkgebouwen

10

Duitsland is op de ludieke toer. Stonden er 3 januari humoristische tekeningen van Loriot (pseudoniem van Victor von Bülow, geb. 1923) op de Weldadigheidszegels, op de jaarlijkse serie Für den Sport, die 7 april verscheen, staan ook weer grappige, zij het houterige, tekeningen. De zegels zijn gewijd aan het WK-vrouwenvoetbal (45+20 en 55+25), dat van 26 mei tot en met 17 juli in diverse Duitse steden zal worden gehouden; het EK-toestelturnen (55+25), van 4 tot en met 10 april in Berlijn; en het EK-hockey (145+55) van 20 tot en met 28 augustus in Mönchengladbach.

WK-vrouwenvoetbal, EK-toestelturnen en EK-hockey

Deel 2 postzegelserie vakwerkgebouwen

Vorig jaar 7 oktober begon Duitsland een nieuwe reeks getiteld Fachwerkbauten in Deutschland met op de eerste twee zegels Oberdeutscher Fachwerkbau (1582) in Eppingen (45c) en Niederdeutscher Fachwerkbau (1734) in Trebel-Dünsche. Op deel II dat 7 april uitkwam respectievelijk Frühneuzeitlicher Fachwerkbau in Alsfeld, 1512/1516 (45c) en Hartenstein/Sachsen, 1625 (55c).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.