Het Ouderenfonds: leesplankje op postzegels - Postzegelblog

Het Ouderenfonds: leesplankje op postzegels

9

Dit jaar geeft Het Ouderenfonds in samenwerking met TNT Post 2 postzegelvelletjes met bijbehorende kaarten uit met als thema het Leesplankje. Ongetwijfeld hebben veel 50+ lezers van Postzegelblog leren lezen met behulp van dit leesplankje van Hoogeveen. Aap, noot, mies, wim, zus, jet…..grote kans dat zij alle woorden van het leesplankje zo nog kunnen opdreunen. Voor de postzegelvelletjes viel de keuze op: teun, vuur, gijs en lam, kees, bok.

Het Ouderenfonds

Het is moeilijk voor te stellen, maar in Nederland zijn 200.000 ouderen extreem eenzaam. Slechts eens in de 4 weken hebben zij sociaal contact. Velen kunnen niet of moeilijk zelfstandig de deur uit en vrienden en familie wonen ver weg of zijn overleden. Eenzaamheid is dan het gevolg. Het tegengaan van deze eenzaamheid is het belangrijkste doel van het Ouderenfonds. Jaarlijks helpt het fonds tienduizenden ouderen met structurele diensten en activiteiten zodat ze zichzelf weer kunnen redden en nieuwe sociale contacten opdoen.

De missie van Het Ouderenfonds

De missie van Het Ouderenfonds is het helpen van ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij en daarmee de kwaliteit van leven van deze groep bevorderen.

Afhankelijk van giften, donaties en sponsoren

Ouderen hebben recht op een gelukkige oude dag, vindt Het Ouderenfonds. Met zijn diensten en activiteiten zorgt het fonds ervoor dat ouderen weer mee kunnen doen. Daar is veel hulp bij nodig want Het Ouderenfonds krijgt geen overheidssubsidie en is volledig afhankelijk van giften, donaties en sponsoren.

De kaarten

Verkoop en geldigheid

De postset (postzegelvel + 3 bijbehorende kaarten) in een speciale envelop, is zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via het Ouderenfonds,  Collect Club in Groningen  en via www.tntpost.nl/postbox . De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Verkoopprijs

De verkoopprijs van elke postset is € 4,95 en bevat 3 postzegels en 3 kaarten.

Technische gegevens

Artikelnummer Teun-Vuur-Gijs: 710393
Artikelnummer Lam-Kees-Bok: 710394
Uitgiftedatum: 16 mei 2011
Oplage: 6.000
Drukkerij: Joh. Enschedé Security Print,. Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Nederland ApenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (9) Schrijf een reactie

 • paulv op 20 mei 2011 om 00:28

  De oplage van de velletjes is gelukkig groter dan de 6000 als bovengenoemd.
  Er zijn 6000 postsets van elk velletje. En daarnaast kunt u op de site ouderenfonds.nl velletjes Zomerpostzegels bestellen, maar dan zonder die leuke kaarten met plaatjes van het leesplankje. Of je neemt een paar andere kaarten in je bestelling mee, of zo’n geinig cool t-shirt met rollator-logo.

 • stampy46 op 20 mei 2011 om 22:33

  Zelfs de TNT valt in herhalingen, de TV is er niets bij.
  Als je de ouderen financieel wilt helpen bedenk dan eens wat nieuw/leuks….

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 20 mei 2011 om 22:39

  @stampy46, volgens mij valt hier TNT Post niets te verwijten. Ze willen helpen, maar doen dat met Postzegels. Logisch toch? Misschien meer een uitdaging aan Fonds Ouderenhulp om iets nieuws te verzinnen?

 • stampy46 op 20 mei 2011 om 22:46

  @Lia,
  De TNT produceert deze spullen toch, ik zou mijn klanten erop wijzen dat het misschien een leuk item is doch reeds eerder(en niet zo lang terug) gebruikt is. Dat geeft echt geen -meer- vraag naar dit soort producten.Je slacht zelfs twee kippen die voorheen gouden eieren legden… Maar misscien denkt de TNT dat het hok nog vol zit met dit soort pluimvee.

 • toon op 21 mei 2011 om 08:51

  het velletje met de dieren is in ieder geval erg interessant voor de jeugdige verzamelaars die “allemaal beestjes” sparen.

 • Jan1964 op 21 mei 2011 om 12:23

  Is het programma juli-december 2011 al bekend ?

 • ANM op 18 juli 2012 om 14:48

  Is dit leesplankje op postzegels van 2011 nog te bestellen?

 • cees prins op 18 juli 2012 om 15:24

  @ANM,
  Gewoon “even” op de zoekjerotsite van PostNL Collectclub kijken of ze even bellen.

 • aadb op 18 juli 2012 om 20:25

  @ANM een mailtje naar aadbeglinger729@hotmail.com en de zaak komt voorelkaar prijs 12,50 incl verzendkosten .

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)