Highlights of Belgium, kunst en vrijwilligers - Postzegelblog

Highlights of Belgium, kunst en vrijwilligers

1

Gisteren schreef ik dat België het eigen land graag in het zonnetje zet en liet ik een aantal velletjes zien die werden uitgebracht. De promotietrend werd dit jaar al op 14 februari voortgezet met vijf zelfklevende zegels in een boekje (A-prior wereldtarief, 5 x € 1,10) die als titel heeft ’Highlights of Belgium’. Op de zegels geliefde toeristische plaatsen/plekjes: Belforten, burchten en kathedralen; Atomium en Manneken Pis; Mardasson Gedenkteken Bastogne; De Leeuw van Waterloo en Kunst: Van Eyck, Bouts en Rubens.

Highlights of Belgium

Schilderij G Dam van Luc Tuymans

Behalve dit toeristische boekje verschenen nog twee bijzondere zegels in het binnenland 1-tarief. Op de ene het schilderij G. Dam van de baanbrekende kunstenaar Luc Tuymans (*1958) die ook al twee keer met een schilderij een bijdrage heeft geleverd aan de reeks This is Belgium (Figuur op de rug gezien) en Antverpia 2010 (Vlaams dorp).

Europees jaar van de Vrijwilliger

De andere (twee handen die naar elkaar reiken) vraagt aandacht voor het Europees Jaar van de Vrijwilliger.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België NapoleonNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.