Medisch Centrum West; de start van een unieke postzegelserie - Postzegelblog

Medisch Centrum West; de start van een unieke postzegelserie

26

Op 26 april introduceert TNT Post het eerste postzegelvel van een bijzondere nieuwe serie. Medisch Centrum West, de Familie Knots, Studio Sport…. kent u deze mooie programma’s nog? U vindt ze allemaal terug in het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Om te vieren dat de televisie dit jaar 60 jaar bestaat, geeft TNT Post in samenwerking met Beeld en Geluid een prachtige postzegelserie uit.

 De postzegels bevatten bovendien een nieuwe techniek. Als de speciale audiopen bij de postzegel wordt gehouden is een fragment van het tv-programma hoorbaar!

Medisch Centrum West

De populaire ziekenhuisserie die van 1988 tot 1994 loopt, zit boordevol narcose, neurose en liefde. De kijkcijfers – tussen de 3,0 tot 4,5 miljoen wekelijkse kijkers – zijn tot nu toe de hoogste kijkcijfers ooit gehaald door een dramaserie. De makers van Medisch Centrum West besluiten in het seizoen 1993/1994 om op het hoogtepunt te stoppen: bij aflevering 100. De TROS-serie dankt z’n succes aan het mooie script van Hans Galesoot en een ijzersterke cast. Maar de grootste trekpleister is misschien nog wel de woest aantrekkelijke ‘Dokter Jan’, een rol van Marc Klein Essink. Zijn stormachtige relatie met ‘Zuster Ingrid’, Annemiek Verdoorn, houdt Nederland aan de buis gekluisterd. En Rob van Hulst zet zo overtuigend ‘Eric Koning’ neer, de grote rivaal van ‘Dokter Jan’, dat hij in zijn vrije tijd op straat meerdere malen wordt uitgescholden en bespuugd. De serie betekent een doorbraak voor Marc Klein Essink die al snel een bekend presentator wordt.

Een prachtige tv-collectie in beeld en geluid

Om zeker te zijn van een complete serie biedt TNT Post de mogelijkheid een abonnement te nemen op deze unieke postzegels. Elke maand ontvangt u dan 2 postzegelvelletjes inclusief bijbehorende bewaarbladen voor € 15,- (inclusief verzendkosten). Zo bouwt u in 1,5 jaar een prachtige tv-collectie in beeld en geluid op. Neemt u een abonnement dan ontvangt u het postzegelvel van Familie Knots met bijbehorend bewaarblad en ook de speciale audiopen ter waarde van € 39,95 geheel gratis. Bovendien ontvangt u na 3 abonnementsleveringen ook nog een prachtig bijpassend bewaaralbum cadeau.

Weten hoe de pen werkt? En welke muziekjes er zoal zijn. Kijk dan hier:

Verkoop en geldigheid

Het postzegelvel “Medisch Centrum West’ en gratis bewaarblad is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij TNT Postkantoren, Bruna, via Collect Club in Groningen en via www.tntpost.nl/tv. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald. De verkoopprijs van postzegelvel ‘Medisch Centrum West’ plus gratis bewaarblad is € 4,60. De overige delen die alleen in abonnement verkrijgbaar zijn, kosten € 6,25 exclusief verzendkosten.

Technische gegevens

Uitgiftedatum: 26 april 2011
Artikelnummer: 310646
Oplage: 310.000
Drukkerij: Joh. Enschedé Security Print, Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (26) Schrijf een reactie

 • J.S. op 26 april 2011 om 12:06

  Interessant is dat het kader van deze zegels een ander drukraster heeft dan alle tot nu toe verschenen uitgiften met grijs kader en gedrukt door JESP. Bij deze zegels gaat het om een kruisraster met een rasterhoek van 45 graden.

  Overigens ook interessant dat de velletjes in abonnement eigenlijk slechts € 6,25 kosten, maar met verzendkosten erbij ineens € 1,25 per velletje duurder worden. Immers per set kosten ze € 15,00. Het zou dan veel voordeliger zijn om 20 velletjes per keer op te sturen, dan bespaar je uit oogpunt van milieu en ben je € 1,00 per velletje goedkoper uit aan verzendkosten…

 • willem hogendoorn op 26 april 2011 om 12:37

  Als ik deze uitgifte zie, krijg ik een intense gevoel van blijheid! Blijheid dat ik ben gestopt met het verzamelen van Nederlandse (post?)zegels.

 • Gerko op 26 april 2011 om 13:46

  Ben toch benieuwd wat dat voor mensen (verzamelaars ???) zijn, die zo veel geld overhebben voor dit soort onzin. Blijkbaar is er een markt voor…

 • J.S. op 26 april 2011 om 14:01

  @WILLEM HOOGENDOORN,

  Je kunt natuurlijk elk bericht door een donkere sombere bril bekijken. Het is echter bij verzamelen nog altijd zo dat je zelf bepaalt wat je verzamelt en er zijn gegarandeerd veel mensen (niet eens noodzakelijkerwijs al bestaande postzegelverzamelaars) die dit nou juist wel leuke postzegels vinden om te verzamelen en daardoor mogelijk zelfs enthousiast postzegelverzamelaar (M/V) worden.

  Gelet op de grote populariteit van de serie waaraan deze eerste zegel is ontleend, zullen ongetwijfeld ook veel mensen dit een leuke zegel vinden met nostalgische waarde.

  Bovendien sluit ik niet uit dat voor menig thematisch verzamelaar er nog interessante onderwerpen voorbij komen (Zoals bijvoorbeeld Baantjer voor verzamelaars van het thema politie, of een serie met een beroemde Leidenaar in de hoofdrol voor mensen die Leiden als thema hebben gekozen, je weet het maar nooit…).

  Kortom: ik juich het toe dat TNT Post ook buiten het reguliere programma andere zegels uitgeeft die de filatelie onder de aandacht brengt van miljoenen niet-verzamelaars. Dat biedt perspectieven voor de filatelie, de zieltogende verenigingen in het bijzonder. Die verenigingen kunnen in het algemeen wel wat vers bloed gebruiken bij de doorgaans sterk vergrijsde populatie die elke vernieuwing en elke nieuwe uitgifte op voorhand lijkt te verketteren en zich daarmee in plaats van de hobby zelf het belangrijkste tijdverdrijf lijkt te hebben verschaft.

  Van deze aldus door TNT Post bewerkstelligde propagandamogelijkheden zou je wat mij betreft met meer reden blij van kunnen worden!

 • ojkwats op 26 april 2011 om 14:44

  Gerko@

  jij was benieuwd naar verzamelaars van “Generieke Postzegels”…..

  Spaar deze zegels wegens: kleur-kader(s, tanding variaties,welk drukkerij en natuurlijk; (zoals J.S.@ al aangaf, rasters)

  Nu toch de tanding……….?

  O.J.Kwats

 • reintjedevos op 26 april 2011 om 15:05

  OJ Simpson!

  Toch leuk dat die generieke zegels zo in grote getale op de markt gebracht worden!

  Kunnen die lui van de KNBF – ik bedoel de auroren/juroren zoals onze Albert – volop de zegels uit hun hoofd gaan leren die ze wel toe moeten laten bij hun beoordeling van een tentoonstellingscollectie! De kans dat ze nog een aantal puur private zegels mochten tegenkomen begint toch langzamerhand nihil te raken….

  Lang leve Medisch Centrum West!

  BTW, Rob van Hulst had ook nog een off-spin met wandelingen over de walllen…

 • Gerko op 26 april 2011 om 15:47

  @OJKWATS: OK, dat is duidelijk, maar ik neem aan, dat je dan probeert van elke zegel er één te pakken te krijgen ? Anders betaal je in mijn ogen wel erg veel geld voor dit “verzamelproduct”….

 • Lars op 26 april 2011 om 18:12

  @J.S.
  De verzendkosten, ook daar probeert TNT natuurlijk nog wat aan te verdienen!
  Eigenlijk kan TNT alles voor niets verzenden, ik neem aan dat ze de portokosten niet aan zichzelf betalen!
  Daarom ergerde ik me ook altijd aan het eind van het jaar. De jaarcollecties stuurde ze doodleuk op in een gewoon envelopje en niet aangetekend. Waarde bijna 200 euro. Stel dat het poststuk zoekraakt of bij de ‘verkeerde’ postbode terecht komt. Dan heb je geen poot om op te staan. Bewijs maar eens dat je het niet ontvangen hebt…

 • aadb op 26 april 2011 om 19:55

  Lars@ en zijn altijd alternatieven maar ja dat is reclame en dat mag niet .En de porto wordt inderdaad wel door de ene unit aan de ander betaald .Ze moeten der eigen broek ophouden .En JS ik kan mij vanzelf geheel vinden in je bijdrage evenals die van de vos .

 • ojkwats op 26 april 2011 om 20:19

  Gerko@

  merendeels 2 blokken, 1 als blok alsmede 1 voor randen!!!

  AADB@; schrijf jij toch; met unieke spaarpostzegels!!

  Reintjedevos@ die van de Wallen ontbeer ik nog, lol

 • Ton op 26 april 2011 om 20:31

  Kwantiteit boven kwaliteit

 • paulv op 26 april 2011 om 21:27

  Grijp uw kans een een nieuwe collectie te starten: TNT Audiopennen.
  Eén met vogelgeluiden, een met TV-tunes. Wordt vervolgd.

 • reintjedevos op 26 april 2011 om 21:40

  Wat is er mis aan kwaliteit van MCW???? Een kwantiteit van kijkers – zonder meer!!

  We hebben jarenlang geleden onder die kwaliteit van Tante Pos!

  Supergeavanceerde ontwerpen als die van Marte Röling die niets van Korfbal af wist.. En als de anarchist Bakoenin op de postzegel dreigde te worden geciteerd werd er fors ingegrepen door Tante!

  Maar de kwaliteit blijft bewaakt door de NVPHKNBF – al die kwantum-troep blijft buiten de S.C.

  Honderden zegels zijn nu al niet meer terug te vinden in de verzamelaars-bijbel en dus gaat de newbie verzamelaar zoeken op het net en vindt medeuitgestotenen….

  Ontwaakt, verworpenen der aarde!

 • reintjedevos op 26 april 2011 om 21:42

  http://www.postzegelblog.nl/2009/05/05/de-“geketende”-bevrijdingszegels/#more-13129

 • paulv op 26 april 2011 om 21:53

  Tante Pos was toen nog geheel onder de regie van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De staatssecretaris of andere functionaris diende nog goedkeuring te geven aan de onderwerpen en voorstellingen van zegels. PTT was nog in alles een Staatsbedrijf.

 • willem hogendoorn op 26 april 2011 om 22:54

  @ Johan: Dank voor je reactie. Daar is dit blog voor bedoeld. Ik bekijk niet elk bericht op dit blog over persoonlijke postzegels door een sombere bril. Ik gaf deze keer alleen aan wat voor gevoel ik hier bij kreeg. Zoals ik al eerder heb aangegeven, ik heb zelf niets met persoonlijke postzegels, en waar we het over eens zijn is dat bij verzamelen nog altijd je zelf bepaalt wat je verzamelt.
  Ik heb ook al eerder aangegeven dat ik als voorzitter de pp gebruikt heb voor publiciteit en een bescheiden financiele winst voor de vereniging.
  Hoewel ik ook al grijs begint te worden, zie ik ook dat er verzamelaars zijn die dit nou juist wel leuke postzegels vinden om te verzamelen en daardoor mogelijk zelfs enthousiast postzegelverzamelaar worden. Ik zie echter ook verzamelaars afhaken.
  Kortom, de pp is niet meer weg te denken binnen de postzegelwereld en terecht! Alleen persoonlijk vind ik deze nieuwe uitgifte hausse, (na bv al de vogeltjes zegels) te veel van het goede.
  En Johan, ik ben verheugd dat je mijn verzamelgebieden zo perfect benoemd. Als er bijvoorbeeld zegels over de politie of een beroemde Leidenaar verschijnen in deze serie, dan zal ik deze ook ongetwijfeld aanschaffen. Alleen de vraag is of ik dat dan bij TNT voor elkaar krijg, want daar is gezien hun commerciële insteek, maatwerk vrij moeilijk. Maar dan wend ik me wel tot jou of Aad B.

 • paulv op 26 april 2011 om 23:45

  Zou er uiteindelijk een vogelzegel zijn die met de tv-audiopen een tv-tune ten gehore brengt? Of een tv-zegel waarbij de tv-ster zingt en fluit dat het een lust is?

 • willem hogendoorn op 27 april 2011 om 00:07

  @ Paul: Alles is mogelijk als we Hans Klok z’n gang laten gaan. Lijkt me een leuke uitdaging. :)

 • ojkwats op 27 april 2011 om 02:24

  Paulv@

  geduld……………lol

 • ojkwats op 27 april 2011 om 02:25

  Reintjedevos@

  wakker slaapt

 • reintjedevos op 6 mei 2011 om 18:31

  Hoeveel afleveringen komen er eigenlijk????

 • paulv op 6 mei 2011 om 20:15

  Gedurende 1,5 jaar elke maand 2 afleveringen, plus die ene die nu algemeen verkrijgbaar is, maakt 37 afleveringen.

 • Peter op 28 augustus 2011 om 14:41

  Grappig hoor.

  De eerste audiopen die geleverd is geeft alleen vogelgeluiden.

  Bij de tweede levering kan men de tunes van 60jaar TV beluisteren alsook de vogelgeluiden.

  Andersom dus niet. Kestie van miniscuul
  printplaatje bijplakken?

  Verder beschouw ik een dergelijke uigifte als een gadget.
  Daar hoef je niet urenlang met een loupe en met een stel goeie ogen uit te zoeken welke de grondkleur is,de looprichting van de vezels van het gebruikte papier, de hoeveelheid tandjes de echtheid en de ev. plaatfouten.(Wat de echte hobby voorsteld en spannend maakt.)
  Hier heb je alleen een goed gehoor voor nodig en misschien iets meer centjes.

  Ik stel voor om een leuke schilderijenserie uit te geven, de vaderlandse geschiedenis, het koningshuis of hoe een koe een ei legt.
  Maar dan met tekst en uitleg.
  Kunnen we onze boekenkasten mee vullen, nu de encyclopedieen, woordenboeken, atlassen dankzij internet niet meer gebruikt hoeven te worden.
  Staat aardig met een lederen kaftje en is tegelijk leerzaam en onderhoudend.

 • aadb op 28 augustus 2011 om 15:21

  Kan ik eindelijk mijn verzameling laten horen toch bijzonder !Trouwens kunnen de bijdagen van Jan van Tellingen en Willem Hoogendoorn e.a ook ingesproken worden afgelevert dan worden hun bijdagen nog interessanter .Wat ook interressant is om de suggestie van Paul omtrent de info over de zegels ook op te nemen dus papiersoort-tanding-uitgifte datum etc .Bij het doorzoeken van kilowaar en kantoorpost wordt het een kakafonie van geluiden en info over de aanwezige zegels. Wat mij betreft kom maar op met die muziekinfo kilowaar !

 • paulv op 2 september 2011 om 23:27

  Serie met landkaarten, een populair thema, en met de volksliederen in een audiopen. Starten met de landkaarten van de eurolanden, kan nog net als grote serie…

 • spaarpostzegel op 2 september 2011 om 23:41

  Mogelijkheden genoeg ,1 ervan is stoppen met deze ongein heeft niets met filatelie van doen .Suggestie voor het promoten van de filatelie bij de jeugd de fabeltjes krant op postzegeldvd uit brengen .Wat mij betreft oogjes dicht en snaveltjes toe !

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)