Faroër: 100 jaar Internationale Vrouwendag, vrouwenberoepen en meer - Postzegelblog

Faroër: 100 jaar Internationale Vrouwendag, vrouwenberoepen en meer

3

In 1911 werd in vier landen (Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland) de eerste Internationale Vrouwendag gehouden. Sindsdien werd deze dag alom herdacht en ook werd er door veel landen postaal aandacht aan besteed. Zo ook Faroer op 21 februari met een 10 Dkr.-zegel. Verder verschenen twee zegels (6 en 16 Dkr.) gewijd aan traditionele vrouwelijke beroepen (verpleegster en kraamverzorgster), twee zegels met katten (6 en 10 Dkr., ook acht zelfklevende zegels in een boekje); tot slot een velletje met drie zegels van 10 Dkr. die de legende Annika Dimun in herinnering roept. Volgens overleveringen vermoordde zij haar man om zich vervolgens jarenlang op een eilandje te verschuilen en te verdedigen.

100 jaar Internationale Vrouwendag


Verpleegster en kraamverzorgster op postzegels


Katten




Annika Dimun

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Faroer Katten



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.