Van hobbyclubje tot Deense Kampeer Unie en meer uitgiften - Postzegelblog

Van hobbyclubje tot Deense Kampeer Unie en meer uitgiften

1

Het begin van het Deense camping- en caravanleven dateert uit 1926, toen een klein groepje enthousiastelingen in een flat in Kopenhagens Nörrebro samenkwam en een campingclub oprichtte. De leden gingen provisorische tentjes opslaan op hoekjes van landbouwakkers om vandaar uit er op de fiets op uit te trekken.

Het clubje ontwikkelde zich tot de Deense Kampeer Unie, die nu over twintig campings beschikt verspreid over heel Denemarken. Op 23 maart werd de oprichting van het eerste campingclubje gevierd met de uitgifte van twee zegels (6,00 en 8,00 Dkr.) met op beide een deel van een caravan met voor de ene een man in korte broek, voor de ander een tuinkabouter. Er verschenen ook een velletje met 2 x 4 zegels, en twee boekjes, 12 x 6,00 Dkr. en 12 x 8,00 Dkr.

Deense Kampeer Unie350 jaar Hooggerechtshof

Nog een herdenking op 23 maart. Het 350-jarig bestaan van het Hooggerechtshof werd herdacht met twee zegels in de waarden 6,00 en 8,00 Dkr.

Postzegelkunst

Tot slot twee zegels (8,00 en 13,00 Dkr.) in de reeks Postzegelkunst, respectievelijk van de kunstenaars Claus Carstensen (*1957) en Lise Harlev (*1973).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DenemarkenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.