Amstel Gold Race; 12 winnaars op een postzegelrij - Postzegelblog

Amstel Gold Race; 12 winnaars op een postzegelrij

15

Op 15 april, vlak voor de start van de Amstel Gold Race, geeft TNT Post een prachtig postzegelboekje uit ter ere van dit jaarlijkse wielerevenement. Dit jaar vindt op 16 april de toerversie plaats en op 17 april de wedstrijdversie van Nederlands mooiste en zwaarste toerklassieker. Al 12 Nederlanders wonnen de klassieker sinds deze 45 jaar geleden, in 1966, voor het eerst werd gehouden. Ook wordt dit jaar voor 10e keer de razend populaire toerversie georganiseerd.

Naast interessante achtergrondverhalen en foto’s bevat het boekje ook 12 postzegels met alle Nederlandse winnaars:  Arie den Hartog, Harrie Steevens, Gerrie Knetemann, Jan Raas, Jacques Hanegraaf, Steven Rooks, Joop Zoetemelk, Jelle Nijdam, Adrie van der Poel, Frans  Maassen, Michael Boogerd en Erik Dekker.

Arie den Hartog, Harrie Steevens en Gerrie Knetemann


Steven Rooks, Jan Raas en Jacques Hanegraaf


Joop Zoetemelk,  Adrie van der Poel en Jelle Nijdam


Michael Boogerd, Frans Maassen en Erik Dekker


Verkoop en geldigheid

Het postzegelboekje is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar tijdens de Amstel Gold Race bij de Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg en langere tijd via Collect Club in Groningen en via www.tntpost.nl/postzegelboekje. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

Waarde

Vanaf 1 juli 2010 staat er geen euroaanduiding op de postzegels meer maar een cijfer. Op deze postzegels staat een 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland.

Technische gegevens

Uitgiftedatum: 15 april 2011
Artikelnummer:  310438
Oplage: 7.500
Drukkerij: Joh. Enschedé Security Print, Haarlem
Realisatie Postzegelboekje: Rekafa Special  Products in samenwerking met Wielersportmuseum

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (15) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)